FBC största klubben i Lerumsloppet igen – Viktor duktig trea

792

Trots att det var småkyligt, blåsigt och lite regnstänk så blev Lerumsloppet ännu en gång en riktig folkfest. Det är fantastiskt vad Bagges Torg lever upp för några timmar. Och 119 deltagare från FBC såg till att vi får behålla den stora vandringspokalen som delas ut till den klubb som har flest löpare.

Det var härligt att se våra spelare under loppet. Det var koncentrerade miner, glatt humör och raska spurter. Och även om alla kämpade jättebra, måste vi ju speciellt nämna Viktor Lagerroth från P04 Lions som kom trea i sin åldersklass trots vass konkurrens från friidrottare och triathleter.

Vid Tingshuset bjöd Sparbanken Alingsås på bullar, kaffe och festis. Dessutom fanns det två populära tävlingar. Asics tävlade ut två par skor, det gällde att utan att titta försöka stoppa klockan så nära världsrekordet på 100 meter (9,58 s) som möjligt. Det visade sig vara svårare än vad många trodde, men de fanns också några som var riktigt nära. Bäst lyckades Sofie Molander i F05 som stoppade på 9,62 och Emma Brydolf i F03 på 9,65.

Den andra tävlingen var Sparbanksquizen, där de flesta hade alla  rätt på innebandyfrågorna. Men utslagsfrågan var inte lika lätt. Sparbanken Alingsås har 18 anställda på sitt kontor i Lerum. Det var några som gissade rätt och när Sparbanken lottade fram en vinnare bland dessa så var det faktiskt just vår bronskille Viktor Lagerroth som tog hem presentkortet på 1 000 kronor i klubbshopen.

Länktips
  Bilder från loppet på vår facebooksida