Richard Westman näste man att hoppa på ”the L-train”

1236

I dag skrev poängmaskinen Richard Westman på för FBC Lerum. Richard, som oftast brukar kallas ”The Great West” eller helt enkelt ”Westman” kommer närmast från IBF Göteborg och har nu skrivit på ett tvåårskontrakt med sin moderklubb.

Westman inledde visserligen innebandykarriären med fotbollskompisarna i Bergum. Men det var i IBK Pantern (som sedan var en av klubbarna som blev FBC Lerum) som han spelade sin första innebandymatch på hösten 1999. Det blev 14 säsonger i Rydsberghallen innan han flyttade till Torpahallen och IBF Göteborg.

Varför blev det FBC Lerum, Richard?
– Jag ville hem, kände jag. Jag har haft några väldigt bra år i Göteborg. Men nu känns det som att tåget har gått där borta och jag hoppar på det här istället.

Hur har tre år i IBF Göteborg förändrat dig som spelare?
– Det har fått mig att bli mer en allroundspelare. Jag lämnade Lerum som en framspelare och kommer tillbaka som en framspelare – och målskytt. Har utvecklat skottet och blivit mycket bättre på att värdera lägena.

Du missade en stor del av förra säsongen.
– Ja, jag gjorde en höftoperation efter säsongen 13/14 och sedan var det rehab fram till årsskiftet.

Men sedan blev det 18 poäng (14+4) på tio matcher i serien och därefter ytterligare fem mål i SSL-kvalet, det måste du väl vara nöjd med?
– Ja, hehe… Det hade jag inte riktigt räknat med, jag gick in med målsättningen att jag skulle spela av de matcherna och klara det utan att skada mig. Det gick bättre än förvänta mig. Det berodde säkert en del på inspirationen att vara tillbaka, men också på att jag fick spela med bra killar.

Känner du igen FBC Lerum som klubb i dag jämfört hur den var när du flyttade?
– Jag minns ärligt talat inte riktigt hur det var när jag lämnade, men från vad jag hör och ser nu så har det blivit väldigt mycket större och bättre på alla plan.

Har du haft någon tränare i Pantern eller FBC som betytt speciellt mycket för din utveckling?
–Ja, då måste jag nämna Jojo, Magnus Johansson alltså. Han var riktigt bra.

Du känner ju många spelare i laget. Vilka två är med i din drömkedja?
– Vill inte namedroppa, utan låter tränaren ta ut laget. Men en rightare och en center som kan städa upp bakom mig skulle passa mig bra.

Hur ser du på FBC:s möjligheter i Allsvenskan södra 2015/16?
– Vi har jättestora möjligheter att ta oss till kval. Med lite mer flyt hade ni kunnat grejat det redan nu i vår. Men serien blir mycket tuffare i år, den kommer att bli jätterolig. Lagen har värvat otroligt intressant och Höllviken kommer ner från SSL. Men vi får helt enkelt se till att vinna våra matcher helt enkelt, det är inte krångligare än så.

  Klicka här för kommentarer från tränare och sportchef.