Märit nominerad till SIBF:s styrelse

566

På söndag har Svenska Innebandyförbundet sitt årliga förbundsmöte. Då ska som vanligt ett antal personer väljas in i styrelsen och i valberedningens förslag hittar vi ett bekant namn. Det är ingen mindre än vår ordförande Märit Bergendahl som föreslås att ta plats i den nya styrelsen. Det är förstås ett stort erkännande både för Märit och för FBC Lerum.

Frågan kom först från Ulf Widell från Göteborgs Innebandyförbund. Han ringde Märit för att höra om var intresserad. Frågan om man skulle nominera någon till SIBF:s valberedning hade uppkommit på deras styrelsemöte.
– De enades om att nominera mig om jag skulle ställa upp. Men Widell var noga med att först ringa och fråga Mr Lerumsinnebandy Mats Lomander om lov. Det uppskattades av Lomis och vår styrelse, säger Märit.

Hur resonerade du när du fick frågan?
– Jag tänkte direkt att det låter väldigt kul, jag gillar helhetssynen, tycker att SIBF gör många bra saker och att innebandyn som sport har rätt mycket medvind just nu. Därför såg jag detta som en intressant erfarenhet.
Samtidigt vill jag inte att det ska inkräkta på mitt engagemang i FBC Lerum. Det kan jag naturligtvis inte få några garantier för, så i slutändan handlar det om hur mycket av min fritid som jag är beredd att lägga.
Eftersom jag också är ordförande i ytterligare en förening (Sveriges Domareförbund, som inte alls har med innebandy att göra) kände jag en viss tvekan om min tid kan räcka till. Med detta får jag nog säga att min kvot för ideella engagemang med råge är fylld…

Vad betyder nomineringen för FBC Lerum?
Jag tycker att det är ett bevis för att FBC Lerum ses som en förening med en välfungerande verksamhet – både sportsligt och på andra sätt. Det finns många saker som bidrar till att vår förening uppfattas som seriös. Vi är alltid är representerade på möten i Göteborgs Innebandyförbund och bidrar i diskussioner. Vi tar också ett stort ansvar för innebandyn i Göteborg, som till exempel i samband med VM.

Har du pratat med ordförande Tomas Engholm eller någon annan i förbundssstyrelsen?
– Jag har inte pratat med honom efter nomineringen, men jag har förstått av de samtal jag haft med valberedningen, att varje ledamot får ansvar för ett område eller ett projekt. Samtidigt kommer min första tid förstås att vara helt uppfylld av att lära känna verksamheten och sätta mig in i allt det som förbundet redan gör.

Förbundsmötet hålls söndag 28 juni, 14.00.