Westman och Bäckman tvåmålsskyttar mot Malmhaug

1025
Fjolårets danska skyttekung Fredrik Bäckman levererade i första träningsmatchen.

Våra allsvenska herrar är på träningshelg i Helsingborg och spelar även två träningsmatcher. Och det var spelsugna grabbar som vann höstens första träningsmatch med 8–3 mot division 1-laget Malmhaug i går kväll.

Efter en lättare förmiddagsträning var det dags för säsongens första träningsmatch. Malmhaug stod för motståndet i Helsingborgs Arena. Matchen startade med ett sävligt tempo och inget lag tog tag i taktpinnen. På ett frislag tog Malmhaug ledningen. Nu fick FBC tag mer i bollen och började skapa en del chanser.

Efter ca tolv minuter får Lerum powerplay och det tog inte mer än sju sekunder innan Simon Bjerthin hittar Rikard Westman på högerkanten som skjuter in kvitteringen. Lerum bjöd Malmhaug på lite omställningar och farliga frislagslägen men Oliwer Cedergren i målet hött tätt resten av perioden, som slutade 1–1.
20150815_malmhaugMalmhaug börjar andra perioden bäst och skapar en hel del farliga chanser och tar även ledningen efter fyra minuter. Nu får FBC fart under fötterna och Westman, Fredrik Bäckman och Matthias Lundberg gör tre vackra mål under en treminutersperiod.

Nu blir det tufft för Malmhaug, som inte får ha lika mycket boll längre. Nu börjar också chanserna komma för FBC. De chanser Malmhaug skapar är förvisso heta, men Hampus Grindhage i målet imponerar och gör flera mycket fina räddningar. Perioden slutar 3–1 till Lerum.

Tredje perioden blir aldrig spännande utan FBC jobbar på med tre formationer och Malmhaug tröttnar mer och mer. Bäckman, Victor Johansson, Tomáš Sladký och avlutande Simon Bjerthin ser till att segersiffrorna skrivs till 8–3. Tränare Jonny Paridon och assisterande Peter Sallén fick en del svar och var nöjda med matchen.

Nyförvärven gör mål, mål i powerplay, tajt i boxplay, tre bra målvakter och grunderna i det lite nya försvarsspelet börjar sätta sig hos killarna.

Nästa drabbning blir mot allsvenska konkurrenterna Åstorp/Kvidinge på söndag 16 augusti. Då förväntas högre tempo och bättre noggrannhet av killarna.

Text: Martin Leeman