Seger för damerna i sista träningsmatchen

800
Patricia Lundgren – matchens lirare i FBC.

Damerna har seriepremiär på lördag hemma mot Backadalen (15.00). Den sista träningsmatchen spelades mot Onsala och det blev ett tufft genrep som avslutning på en tuff träningsvecka.

Det märktes tydligt att det var många trötta knoppar och kroppar. Laget rullade på tre fulla femmor i stort sett hela matchen, men när Onsala gick upp i ledning i början av sita perioden valde coacherna att gå ner på folk.

Redan efter någon minut kvitterade Lerum, men den höll inte så länge. Men tjejerna vek inte ner sig – de ställde om och kunde slutligen trycka in ledningsmålet. Detta genom ett fantastiskt skott av Nina, rätt upp i nättaket. Matchen slutade 6–5.

Onsala var ett riktigt roliga att möta. En lagmaskin med lika mycket spring i benen som Kärra, fast taktiskt bättre. Våra motståndare fick komma in lite väl enkelt i slottet, och avsluten därifrån resulterade flera gånger i mål.

Men många positiva saker tar vi med oss från matchen; Cakan (Carin Ernby) i mål gör assist i sin första match, boxen jobbar grymt bra och håller tätt. Elin Lundblad levererade en lysande innebandy, likaså Patricia Lundgren som också blev utsedd till matchens lirare.

Tillsammans är vi starkast, det visade vi verkligen igår.
Nu väntar en spelledig helg följt av uppladdning inför nästa veckas seriepremiär!

Onsala IBK–FBC Lerum 5–6 (1–2, 2–1, 2–3)
Första perioden
0–1 (03.21) Sandra Hawerman (Annie Dristig)
1–1 (06.38)
1–2 (09.45) Elin Lundblad (Sanne Kärrman)
Andra perioden
1–3 (26.22) Sandra Hawerman (Carin Ernby)
2–3 (33.31)
3–3 (39.29)
Tredje perioden
4–3 (41.21)
4–4 (45.27) Lisa Mazetti (Elin Lundblad)
5–4 (46.27)
5–5 (47.28) Emma Kovacs (Emilia Johannesson)
5–6 (48.44) Nina Olsson (Sandra Hawerman)