Makalös vändning i Rydsberg!

629
Senast mot Kalmarsund när Tomas avgjorde i sudden death. Foto: Thorbjörn Grindhage

Publiken som fyllde Rydsbergshallen igår söndag fick gå hem med ett leende – men det tog tid. Två rätt så bedrövliga perioder gav inte så mycket hopp inför tredje perioden men FBC Lerum visade återigen att Rydsberg verkligen är en borg. En makalös vändning till 3-3 innebar till slut seger efter 33 sekunder i förlängningen genom Tomas Sladky.

Första periodens skottstatistik vanns av FBC med 3-2 men det var lite missvisande. Kalmarsund hade större bollinnehav och var vassare och mer kreativa i sitt anfallsspel och hade bud på ytterligare mål. Lerum hade svårt att hitta rätt i uppspelen men hade ändå ett par giftiga lägen som tyvärr inte träffade innanför målramen. Kalmarsund vann perioden med 0-1 efter mål i 13:e minuten.

Andra perioden följde i samma spår – i alla fall de första 10 minuterna. Lerum hade svårt i uppspelen och Kalmarsund var giftigare i sina attacker. Ändå var det jämnt i skottstatistiken då fler av Kalmarsunds skott var utanför målramen. I 6:e och 15:e minuten överlistade kalmariterna Lerum och gjorde ett par snygga mål och gick upp till ledning med 0-3 inför sista perioden.

I sista perioden var då frågan om coach Paridon skulle ha lyckats gjuta mod i killarna och redan efter 34 sekunder fick hemmalaget det så viktiga målet som förändrade matchbilden. Gubben-i-lådan Pontus Persson hittade rätt till 1-3 läckert framspelad av Fredrik Bäckman. Helt plötsligt lade man in femman och vi fick se ett mycket snabbare och effektivare passningsspel. Det fanns ett driv och engagemang som laget inte varit i närheten av i de två första perioderna. Tiden rann dock iväg och det såg ut som att Kalmarsund skulle kunna hålla undan. De var dock inte alls ofarliga utan hade också ett antal farliga chanser i det uppdrivna tempo som skapats.

Under en lyckosam minut fick då FBC den vändning man slitit för. Efter 13.33 gör Simon Bjerthin 2-3 och nu är hela Rydsberg på tårna för att hjälpa hemmalaget till stordåd. Med den extra spelaren tar det bara någon minut innan kvitteringen är ett faktum. Pontus Persson gör sitt andra mål påpassligt på en retur efter skott från Johan Dahlqvist – uret står på 14.34.

Sista fem minuterna byter lagen chanser och faktum är att Kalmarsund också kunde ha petat in segermålet med sina chanser men Lerum hade dock de allra giftigaste. Hesa Fredrik ljuder och vi har ett oavgjort resultat och förlängningen tar vid.

Efter bara 33 sekunder utnyttjar Lerum att en Kalmarsundsback tappar balansen och Fredrik Bäckman kopierar sin framspelning från 1-3-målet men denna gång är det Tomas Sladky som stormar fram och trycker in segermålet. Vild glädje i laget och på läktaren och än en gång visar FBC Lerum att man i Rydsbergshallen är oerhört svårslagna.

Nu väntar två tuffa bortamatcher i rad, mot Visby och Jönköping, innan det är hemmamatch nästa gång. Då  ett hett derby mot IBF Göteborg som behöver alla poäng de kan få efter en svag säsongsstart.

Matchstatistik:

http://www.innebandy.se/ResultatSpelprogram/iBIS-spelprogram/A-Sodra-1516/