Lindome starkast i seriefinalen

1188
Lisa Mazetti ger alltid allt i alla lägen – en härlig inställning.

Det var ett damlag som var märkbart taget av stundens allvar i seriefinalen i dag. I två perioder var Lindome som var det klart bättre laget i toppmötet i Rydsbergshallen. Mot slutet lyckades ett högt stötande FBC stressa förortskollegorna i söder, men det stannade vid en uddamålsförlust.

Det stora målchanserna kom först i sista perioden då FBC gick högt upp och stressade motståndarna till misstag. Sandra Hawerman reducerade med dryga tio minuter kvar. Det blir sedan händelserika slutminuter, som inleds med att Lindome gör 3–1. Sedan klipper Sara Grafström till från distans för 3–2. Lindome utökar på nytt med ett nytt mål i öppen kasse innan Grafström gör ännu ett snyggt mål.

Men slutspurten räckte alltså inte hela vägen. Det skulle den väl i ärlighetens namn inte göra heller, även om sistaperioden var klart bättre. Tyvärr hindrar tre onödiga utvisningar i slutperioden en ännu större dramatik. Ett för dagen blekt FBC Lerum tappade sina första poäng för säsongen.

Lindome stod upp starkt och lyckades störa FBC ordentligt i uppspelsfasen. Det var sällan hemmalaget kom upp i ordnade anfall. Det var tunga steg ut i omklädningsrummet, men vi vet – och tjejerna vet – ju att de kan så mycket bättre. I nästa omgång finns möjlighet till revansch i Almåshallen.

I hemmalaget utsågs Stephanie Borg Nilsson till bästa spelare. Carin ”Cakan” Ernby svarade dessutom för en riktigt bra insats i målet. Hon hade dessutom helt rätt i sitt tips. Det hade krävts fem mål från FBC för att vinna.

– Vi kommer inte upp i vår normala nivå idag, tyvärr. I tredje perran steppar vi upp och Lindome får slita, tyvärr räckte det inte hela vägen, säger Cakan.

Vann Lindome rättvist?
– De läste av oss bra och vi får inte utdelning förrän i tredje. Vi kan så mycket bättre. När vi spelar som vi kan är det inget snack om saken.

Vad var det som inte funkade i dag?
– Jag tycker vi måste vara mer på framfötterna, vinna närkamperna och köra vårt spel för då kan ingen stoppa oss. Då får vi utdelning tidigare. Lite mer jävla anamma helt enkelt!

Uppspelen såg lite ängsliga ut i dag, hur kommer det sig?
– De pressar högt på våra backar och det gör att vi får svårt att hitta våra uppspel. Vi måste bli bättre på att lösa detta som lag.

Returmöte mot Lindome om tio dagar. Vad ska ni göra annorlunda då?
– Vi kommer käka taggtråd varje dag fram tills returmötet, vi är inte oroliga alls. I dag kommer vi inte upp i vår normala nivå och ändå är det bara uddamålet som skiljer till slut. Det säger en ändå en hel del. Revansch är den bästa tändvätskan!

MATCHFAKTA