Simon om sin revansch mot Östra

667

Simon Bjerthin är en av de viktigaste spelarna i FBC Lerums allsvenska lag med en oerhört hög lägstanivå och en spelstil som är älskad av alla. Det är 100% som gäller i alla situationer!

Så här känner han inför Östra Jönköping på söndag, sista hemmamatchen för höstsäsongen och serien vänder.

Höstsäsongens sista hemmamatch och serien vänder…Vad är din känsla?

Har en bra känsla inför matchen, tror absolut på seger. Vi är hemmastarka som vi har bevisat.

Låter bra men för din del måste det väl kännas extra mot just Östra. Milt sagt gjorde du kanske inte din bästa match i Jönköping i premiären..?

Milt sagt ja. Haha, men har presterat resterande så nu är jag i form. Så de känns lugnt. Är övertygad om att hela laget kommer prestera bättre än vad vi gjorde i premiären.

Definitivt! Du har ju skämt bort oss genom senaste säsongerna med en oerhört hög lägstanivå. Hur motiverar du dig själv till alla matcher?

Enkelt, älskar att lira innebandy. Finns inget bättre än att göra det i ett fullsatt rydsberg. Jag själv gör alltid allt jag kan för att vi ska vinna.

Underbar kommentar! Ja, på söndag blir det ett evenemang utöver det vanliga med nalleregn, pausunderhållning och jultema. Hur påverkar ståhejet runt matcherna er/dej?

Det är bara roligt. Inget jag tänker på så direkt, tog dock med mina egna nallar redan i måndags, så är oerhört taggad på just nalleregnet;)

Va kul! Kan vi alltså även få se spelarna slänga in nallar på söndag eller har du en bulvan på läktaren?

Haha lutar åt en bulvan på läktaren faktiskt. Tänkte själv göra första målet så då får resten stå för slängandet.

Taget! Då vet vi ju att det i alla fall blir ett FBC-mål. Lite pinsamt annars.
Östra gjorde som nykomling en rivstart med seger i 3 av de första 4 matcherna men sen har det gått knackigare. Ni har ju mer av en varannanmatchtrend.
Hur går det på söndag?

Det blir fler än ett mål. Ja, standardstart för en nykomling skulle jag säga, men ganska väntat faktiskt. Vi blandar och ger som vanligt. Tror vi kommer föra matchen och det gäller att vi sätter våra lägen. Sen har dom väl vissa snabba forwards som vi måste sätta stopp på så dom inte får kontrain någon boll. Men det löser vi, helt övertygad.

Tackar! Ja, föreningen, publiken och förhoppningsvis Camp FBC kommer att göra allt för att bjuda på en härlig inramning för att bära er fram till seger. Lycka till!

Tack så mycket!