Lindås fick revansch

596
Lindås hittade rätt 7 ggr genom FBC:s försvarsmur.

Tyvärr räckte inte vårt herrlag till i gårdagens bortamöte mot Lindås. I en svängig match med varierande spelkvalité från båda lagen gick Lindås segrande ur striden efter att ha gjort ett avgörande ryck i sista perioden då man gick från 3-2 till 7-2.

FBC hade ju inför matchen fått klartecken från William Lindh som går in som lån från Pixbo och han gjorde en klart godkänd insats i sin ”återdebut” i den röda tröjan. FBC saknar ju två centrar, Tomas Sladky och Niclas Skoglund, pga skador och efter en period i matchen fick även backen Johan Dahlqvist kliva av efter en incident på sista träningen då han slog i bakhuvudet. Därefter fick Anton Olofsson axla den något ovana högerbacksplatsen vilket han ändå gjorde med den äran.

Det var en något ängslig inledning från FBC:s sida där man hade svårt att hitta spelvägar genom Lindåsförsvaret. Lindås fick också ta ledningen efter 11.02 genom tremålsskytten Albin Jansson i deras för matchen första powerplay. Kort därefter, 11.28, hittade ett långskott från mer än halva plan fram till målet där den på något märkligt sätt hittade en lucka i väggen Christoffer Axelsson-Uggla. Därefter hände något och Lerum skapade mycket i anfallszon i våg efter våg – dock utan att kunna sätta några av chanserna. Lindås fick ändå gå in i paus i ledning efter sent 2-1-mål då man sågade sig genom lerumsförsvaret.

I andra perioden fortsatte den svängiga och jämna matchen och symptomatiskt för matchen var att Lindås utnyttjade sina chanser mycket effektivare än Lerum denna dag. De utökade till 3-1 efter 4.51 men bara minuten efter fick Lerum chans att spela i numerärt överläge vilket man utnyttjade mycket snyggt och Pontus Persson var sist på bollen vid bortre stolpen för att raka in 3-2 – tid 7.12.

Den stora publiken i den nästan fullsatta Salming Arena där det kändes som att hälften var från Lerum som tyvärr sedan fick se det effektiva Lindås rinna ifrån i sista perioden. FBC lyckades inte utnyttja sina två powerplay under periodens första 12 minuter. Lindås gjorde 4-2 på kontring precis när man blivit fulltaliga och den utvisade Andreas Esmyr kunde direkt från botbänken springa in och kontra in ett viktigt mål för Lindås. I tolfte minuten utnyttjade hemmalaget en ny spelvändning – som vi tyvärr såg lite för ofta – och gjorde 5-2. Bortalaget tog då timeout och trots att man skapade en hel del chanser var effektiviteten i avsluten denna dag för skral och Lindås utökade till 6-2 efter 15.39 och sedan i numerärt överläge även 7-2.

Resultatet motsvarar inte direkt hur det såg ut på plan men Lindås är vassa i anfallszon och utnyttjade obönhörligt Lerums misstag och skapade farliga spelvändningar men samtidigt fanns det möjligheter i Lindås försvarszon där det gick att hitta luckor och spelvägar vilket då inte utnyttjades.

Nu väntar Fagerhult på torsdag kl 19.30 – observera matchtiden – i Rydsbergshallen och då hoppas vi på att alla härliga lerumssupportrar sluter upp och hjälper våra grabbar att utöka vinstraden på hemmaplan. Förhoppningsvis är då Tomas Sladky och Johan Dahlqvist spelklara igen och William Lindh får återse Rydsbergspubliken igen.

Matchens lirare i FBC Lerum blev Viktor Wedlin som gjorde ett antal omöjliga räddningar vilket rev ner applåder från läktaren.

Matchstatistik