Ödesmatcherna börjar

357

FBC Lerums herrar har inte optimala förhållanden att utgå ifrån inför de tre sista matcherna då vår huvudtränare inte är tillgänglig pga privata angelägenheter inom familjen. Mattias Flodén går in i ledarstaben och vi frågar honom – hur känns det?

Människan är alltid i fokus och orsaken till att jag kliver in är oerhört tråkig och ledsam. Att det är just jag var självklart i och med att jag satt ihop truppen och bemannat staben. Tillsammans hjälps vi åt och stöttar varandra! Det är så FBC Lerum fungerar!

Kopplingen med gruppen (spelare och stab) är stark och det känns som vi jobbat tillsammans längre tid än de dagar som löpt på sedan i söndags. Personligen har det varit lite omtumlande men framförallt väldigt inspirerande och jag ser fram emot fortsättningen.

Det är sannerligen ingen lätt avslutning vi har – kan du räkna hem tillräckligt med poäng för allsvenskt spel nästa säsong?

Jag ser det inte alls så! Alla allsvenska matcher kräver hårt arbete för att kunna leverera en kvalité. Det gäller oavsett motstånd. Samtliga lag har tre matcher kvar och det är upp till varje individ att prestera. Vem vet hur många poäng som krävs för allsvenskt spel.

Vi har haft en svacka men den är nu åtgärdad. Det är fullt fokus på matchen mot Jönköping och vi har alla möjligheter att vinna. Jag har dessutom läst att så kallade experter redan dömt ut oss och tackar för extra tändvätska!

Ja, det var många, många säsonger sedan vårt herrlag var indragna i bottenstriden – hur tar laget detta?

Revanschlustan är stor efter att ha gett bort matcher och poäng till våra motståndare. Senast mot Visby hade vi moral och arbetsinsats på plats och defensiven fungerade bättre.

Det finns ingen quick fix utan varje individ skall ta ansvar, hitta tillbaka till grunderna och bidra med egenskaper som kännetecknar vårt lag. Sedan gäller det att gilla situationen och vara mentalt stark.

Hur har senaste veckan varit på träningarna?

Vi har haft en bra träningsvecka där spelarna svarat upp och bidragit med åsikter, öppenhet, energi och pushat varandra att tävla hårdare. Vi har stoppat in några nya träningsmoment för individen och gruppen. Det har bidragit till motivation och tankeverksamhet.

Hur ser du på det faktum att Jönköping i stort sett är klara som serietvåa redan nu?

Jag förutsätter att varje allsvenskt lag består av spelare och ledare som vill vinna varje match. Kan inte tänka mig att Jönköping åker till Lerum med någon annan avsikt än att vinna. Vi är inställda på kamp och hårt arbete från första tekning till slutsignalen och kommer sälja oss dyrt.

Vad vill du tillföra laget i den utmanande stunden?

Mod, reflektioner, tydliga krav och goda förberedelser. Just detta har samtliga i staben bidragit med under veckan och det kommer fortsätta att ske. FBC Lerum betyder enormt mycket för mig och jag vet att samtliga inblandade känner likadant. Vi skall visa passion och stolthet för våra 400 på läktaren. Det finns en enorm urkraft när vi går samman och den skall vi använda.

Hur är läget i truppen – alla tillgängliga?

Joey Hassdal har haft feber under veckan och status är oklar. Övriga är tillgängliga och har visat hunger och kvalité!

Till sist, vad blir det på söndag?

Seger för FBC Lerum!

Lycka till, Mattis!

Tackar!