Imponerande seger mot Surte

458
Emma Kovacs var en av Lerums målskyttar.

FBC Lerum gjorde en av de bästa matcherna vi sett på mycket länge i Rydsbergshallen när man krossade toppkonkurrenten Surte med 8-4 i kampen om en kvalplats. 

Lerumstjejerna började i ett virvlande tempo och hade bud på mål direkt i matchstarten men istället blixtrade Surte till i en kontring som avslutades snyggt till 0-1 efter 3.14. Emma Kovacs angav tonen för FBC när hon kvitterade 1-1 efter 5.21 på en snygg framspelning av Sara Grafström. Därefter gör Surte två ganska snabba mål mot ett något lojt lerumsförsvar och vips så var det 1-3. Men när firma Olsson-Hawerman mycket snyggt sågade sig genom surteförsvaret blev det 2-3, tiden var då 14.17. Bara minuten därefter var Emma Kovacs framme igen och kvitterade till 3-3 vilket stod sig perioden ut.

Andra perioden startade med ett märkligt lerumsmål efter en tilltrasslad situation framför mål där målet till slut rullade över mållinjen till 4-3. Lerum fyllde sedan på efter att HOD-kedjan presenterat sig igen. Denna gång hittade Dristig Hawerman vid bortre och 5-3 stod det på måltavlan efter 7.30. Nu var FBC inne i ett stim och storspelade mot ett Surte som fick agera åskådare när Lerum snurrade i anfallszon.

Nu var FBC inne i ett stim och storspelade mot ett Surte som fick agera åskådare när Lerum snurrade i anfallszon.

Sitt tredje mål fick Emma Kovacs göra då 6-3-baljan satt i 9:de minuten. Surte tog här timeout efter 11.51 och något bra måste Surtecoacherna sagt för sedan var det spel mot ett mål – lerumsmålet – i 3 minuter. FBC lyckas ändå hålla Surte stången och freda målet från påhälsning och Surteanstormningen bedarrar. Lerum får en straff tilldömd men Surtes målvakt räddar men på den efterföljande surteutvisningen gör Nina Olsson ett fräckt köksvägenmål till 7-3 och FBC gjorde alltså 6 raka mål.

I tredje perioden var det bara ett lag på plan och Lerum fyllde på med 8-3 efter 3.37 när Sandra Hawerman svepte förbi sin back och lade in den bredvid målvakten. Surte fick göra ett tröstmål till i 13:e minuten men förutom ett par korta dalar så var det bara ett lag på plan denna kväll.

Matchens lirare bland hela Lerums välspelande lag blev Emma Kovacs med bl a sina 3 mål.

Nu är det derby mot Floda på fredag kl 20.00 i Alléhallen – ytterligare viktig match mot en kvalplats! Låt oss se till att vi fyller Allé med FBC-are!