Revansch!

416

 

Sist blev 2-0 och 3-2 ändå till förlust med 5-3. Nykvarn kopplade därmed kvalgreppet på FBC Lerum. Men det är först på söndag det avgörs. FBC Lerum är både stärkta och mycket väl förberedda för söndagens avgörande kvalmatch mot Nykvarn.

FBC Lerums tjejer har fyllt träningarna i veckan precis som vanligt. Med devisen ”det är viktigt att inte ändra på något som fungerat hela säsongen”, har laget tränat precis som vanligt i veckan. Måndag, onsdag och torsdag.

-Vi har tränat väldigt bra och träningen i går ikväll (läs torsdag kväll) var grymt bra, säger team manager Magnus ”Sudden” Sundell, som fick hoppa in och leda träningen tillsammans med Christoffer Sturesson, när Jenny Albin blivit sjuk.

Analysen efter förlustmatchen i Rydsberg i lördags var ganska snabbt helt klar.

-Det var väldigt små marginaler. Men Nykvarn gjorde färre misstag och vi bjöd dom faktiskt på tre mål. Då blir det tufft att vinna, säger ”Sudden” om första matchen och blickar förstås hellre fram mot söndagens avgörande.

-Vi har jobbat och finslipat på de moment som inte fungerade senast. Vi måste tex. bli rejälare i grundspelet och får inte dutta till det. Sen är det förstås viktigt att vi tar bättre vara på de chanser Nykvarn kommer att bjuda oss på, säger ”Sudden”.

Truppen andas optimism och revansch!

Det är kanske lätt att tro att stämningen är låg och negativ i truppen efter en snöplig förlust på hemmaplan i den första matchen. Men icke. Truppen andas optimism och revansch! Mycket av kraften kommer med ett stärkt självförtroende, trots förlusten. Kan kanske låta konstigt, men ”Sudden” förklarar:

-Direkt efter matchen var det förstås ingen högre partystämning i omklädningsrummet, men väldigt snabbt kände vi att tjejerna växte av känslan att faktiskt ha varit så nära och visat att de faktiskt kan slå ett lag av Nykvarns kaliber och att erfarenheterna av matchen blir värdefulla i returen, förklarar ”Sudden”.

Matchen då, hur blir den på söndag? De flesta räknar förstås med ett mer desperat spel från FBC Lerums sida och ett bortalag som tvingas gå lite mer på chans.

-Ja så resonerar nog de flesta. Nykvarn kommer helt säkert att vårda bollen noga, söka långa anfall för att få klockan att gå. Vi ligger ju under och måste bli lite mer rejäla och rakare, säger ”Sudden”.

Så med en bra träningsvecka, fulladdade med revansch och små justeringar i spelet, är det ett optimistiskt gäng som på söndag morgon äntrar bussen för resan till Nykvarn, några mil väster om Södertälje.

Kl 17 på söndag börjar matchen. Inför de sista (?) tre perioderna i play-off 1, leder leder Nykvarn med bara två bollar. FBC Lerum behöver alltså göra tre mål mer än Nykvarn på söndag.  Är det lika efter full tid väntar sudden death i tio minuter. Är det lika även då väntar straffar.

-Även det har vi förberett oss på, avslutar ”Sudden”.