Tomáš  Sladký lämnar FBC Lerum – men blir kvar!

1090

Tomáš Sladký lämnar FBC Lerum efter en säsong. Men blir kvar!
– Tomáš kommer av allt att döma att fortsätta sitt uppdrag hos oss som tränare för juniorsatsningen HJ Elit. Det tycker vi är väldigt positivt och kommer att bidra till en fortsatt stark utveckling, säger FBC Lerums sportchef Mattis Flodén.

Den tjeckiske landslagsmannen spelade den senaste säsongen för FBC Lerum. En klausul i kontraktet gör det möjligt att bryta kontraktet om föreningen åker ur Allsvenskan. Det som nu alltså sker.
Mattias Flodén– Vi har och har haft en väldigt bra dialog med Tomáš om detta och stöttar honom i hans jobb med ny klubbadress. Detta har vi vetat om ett tag och haft en viss beredskap för. Tomáš har tillfört seriositet, passion och erfarenhet i truppen. Men tyvärr har han haft en säsong som präglats av tidskrävande skador som påverkat hans form och prestationsnivå, säger Mattis Flodén.

– Vi är rörande överens om att Tomáš ska fullfölja sitt uppdrag som huvudtränare för HJ Elit, där han gjort ett fantastiskt bra arbete, säger FBC Lerums sportchef.

Arbetet med att bygga en slagkraftig A-lagstrupp inför den kommande säsongen pågår som bäst nu.
-Vi har redan klart med Vidar Tirén från Umeå och precis flyttat upp två egna juniorer till A-laget. Några luckor återstår än, men vi ligger bra till i processen kring A-laget, säger Mattis Flodén.
sladky-4

När Tomáš Sladký nu lämnar FBC Lerum för spel i en högre division,  gör han det för att kunna behålla sin landslagsplats och därmed bli Tjeckiens meste landslagsman.
-Jag hoppas verkligen kunna komma tillbaka till FBC Lerum en dag och bidra lite mer. Jag är väldigt glad att jag fått frågan att fortsätta uppdraget som HJ Elittränare. Det gör jag väldigt gärna.

-Jag vill gärna passa på tillfället att tacka alla jag mött och träffat i FBC Lerum, ledare och spelare i A-laget och våra fantastiska fans. Lycka till nu i div I och se till att vara tillbaka snabbt i Allsvenskan igen, säger Tomáš Sladký.