En dag fylld med innebandyglädje!

993

I söndags gick världens första innebandyturnering för ensamkommande flyktingbarn av stapeln i Lundbystrand, kanske inte lika välfyllda läktare som en vanlig ungdomscup men hallen var desto mer fylld av glada och entusiastiska spelare där nästan ingen visste vad innebandy var för ett år sedan.

Cupen var ett samarbete mellan FBC Lerum, Somalia SK (Idrott för integration), Kärra IBK, Kungälv Sportlife och FC Helsingborg och förutom att vi skapat ett forum mellan klubbarna så ville vi ge killarna en upplevelse utöver det vanliga och få träffa andra lag, spela cup och ha roligt tillsammans.

Förutom Somalia SK, som startade i somras och spelat i Div 6 under säsongen, så blev det en jämn cup där alla lag vann minst en match. FBC Lerum slutade på en stolt andra plats efter Somalia SK och killarna var verkligen värda sitt silver. Hela dagen hade laget en positiv inställning och sammanhållning och utvecklades även i sitt innebandyspel.

FBC Lerum slutade på en stolt andra plats!

Welcome Cup FBC 2

Till hösten hoppas vi att få igång en nybörjarliga där vi kan möta liknande lag runt Göteborg under säsongen och då hoppas vi att många vill komma till hallen och stötta laget.

FBC Lerum vill främst tacka killarna för den glädje  och vilja de visar med sin nya sport, men också den fantastiska tränarstab som stöttar dem, nämligen Mathilda, Magnus, Elmer, David och Simon.

Ett stort tack till Leif som på sitt proffsiga sätt agerade som speaker och satt med hela dagen och fick även hjälp av Lotta under de sista timmarna.

Sist men inte minst den lilla men ivriga och stöttande Lerumspubliken, ni är underbara!!

Karin Bistedt