Sebastian Wathén tillbaka

514

Backen Sebastian Wathén är tillbaka i FBC Lerums A-lag, efter en kortare sejour i div 3.  Sebastian har redan flera A-lagssäsonger i bagaget. Han var med både om att vinna div 1 och det första året i Allsvenskan.

Mattis Flodén, sportchef FBC Lerum:
Mattias Flodén-Sebastian är en bolltrygg back som är mycket skottvillig och ofta hotar från bakplan.
-Nu väntar träning och tävling för Sebastian två divisioner högre upp jämfört med föregående säsong. Fokus kommer att ligga på att utveckla positionsspelet i defensiven, beslutsfattandet med boll och att få mer power i närkampsspelet.
-Sebastian är en ung spelare som är mycket utvecklingsbar. Med målmedvetenhet och hård träning kan han utvecklas flera nivåer i sina prestationer.
-Även denna rekrytering ligger i linje med hur vi vill bygga laget för framtiden. Fokus på utveckling, hållbarhet och långsiktighet med lokala spelare.

#21 Sebastian Wathén:

Sebastian Wathén_porträtt-Jag testade spel i division 3 förra säsongen men det var för lågt tempo från dom andra lagen för min del, så det blev inte så mycket utveckling. Dock var det en väldigt rolig säsong.

-Anledningen till min nysatsning är att jag är medveten om att jag behöver minst en säsong i division 1 för att kunna vara en spelande back i allsvenskan.
-Min målsättning den kommande säsongen är att ta en plats i laget, men även att hjälpa laget och ge dom alla förutsättningar för att gå upp till allsvenskan igen.

Fakta
Ålder:
21 år
Position: Back
Klubbfattning: Left
Tröjnummer: 21