Äntligen seriepremiär!

426

Mattias ”Mattis” Flodén har bara dagar kvar till ännu en seriepremiär i karriären som ju båda varit som spelare, sportchef och tränare. Nu är Mattis huvudansvarig med en kompetent ledarstab runt omkring sig och vad tycker han då om läget..?

Seriepremiär där du själv är vid rodret och inte bara ”producerat laget” – hur känns det?

– Det är en bra och motiverande känsla att få vara en del av denna goa grupp människor. Riktigt roligt att serien drar igång så vi kan börja tävla och mäta oss med övriga lag.

Borås hemma i premiären – hur tänker du då?

-Det är den bästa lottningen vi kunde få eftersom Borås står för attityd, hårt arbete och en rakhet i sitt spel kryddat med ett antal profiler. Matchen kommer bli en viktig erfarenhet för individen och gruppen som helhet samt ett välkomnande till division 1. Det jag tänker om oss är att vi behöver lyfta vår totala prestation jämfört med försäsongsmatcherna.

Jag tror stenhårt på oss under förutsättning att vi klarar av att hålla nere oprovocerade bolltapp och spela över större ytor. Matchen kommer bli av derbykaraktär och det gäller som individ att hålla sig lugn men samtidigt aktiv och het.

Är lagbygget klart nu?

-Det beror på hur många till antalet man önskar. Vi har i dagsläget 19 spelare tillhörandes A-truppen, tre lärlingar från JAS samt möjlighet att bjuda in spelare från vårt division 2 lag.

Vi i staben tycker vi har tillräckligt med spelare för att bedriva en kvalitativ träningsmiljö. Håller sig alla fria från allvarliga skador är 17 utespelare och 2 målvakter tillräckligt även för tävlingsmomentet. Skulle det dyka upp intressanta spelare så har vi utrymme att ta in ytterligare en eller två stycken. Under januarifönstret kommer vi ta ett sista grepp om truppen och dess status om någon egenskap, roll eller position behöver adderas.

Varför går FBC till kval i år?

-För att vi har en bra lagsammanhållning samt att spelare och ledarstab tillsammans kommer utvecklas och därigen lyckas höja lägsta nivån.

Viktigaste komponenter för en lyckad säsong?

-Det är att hålla ihop i alla lägen och vara en tight grupp. Att vår verksamhet bedrivs med ett utvecklingsfokus där alla känner en delaktighet, stolthet och vill bidra.
Men även att varje individ tar ansvar för sitt idrottande och gör sina lagkamrater bättre.

Till sist – resultat på söndag och vem överraskar mest?

-FBC Lerum vinner matchen. Den sistnämnda frågan får alla kompetenta läktarcoacher delge mig efteråt.