FBC Aspen blir FBC Lerums akademi

750

FBC Lerum tar nu chansen att skapa en utvecklingsdel på herrsidan i en ny förening. FBC Aspen är namnet och denna organisation kommer att utgöra FBC Lerums akademi.

FBC Lerums akademi
Förra årets andraplats i herrarnas div 3 ger den här säsongen möjligheter till spel en nivå upp, dvs i Herr div 2. Dessvärre är det inte tillåtet att ha ett seniorlag på den högsta distriktsnivån när man har ett lag i svenska innebandyförbundets serie. Vi vill ha ett herrlag i div 2. Därför tar FBC Lerum nu chansen att skapa en utvecklingsdel på herrsidan i en ny förening.

Den här frågan är ur ett utvecklingsperspektiv mycket större än det enskilda laget.
– Vi ser det som en stor förmån för våra juniorer att kunna utvecklas på div 2-nivå och på sikt en betydelsefull metod för att kunna utbilda egna spelare till representationslaget, berättar Mattias Flodén, sportchef i FBC Lerum.

Tanken är också att steget från junior till senior A-lag inte ska bli så stort. Föreningen har också valt att placera två stycken juniorlag i FBC Aspen – HJ-elit (JAS) och HJ-challenge. Detta för att kunna ge möjligheten att träna och tävla på olika nivåer samt jobba sig vidare steg för steg utan att behöva byta förening. Det kommer att finns en stor grad av integration och utbyte mellan lagen.

Premiär på lördag
Först ut att spela för den nystartade föreningen är HJ-elit. De spelar i JuniorAllsvenskan (JAS) och har hemmapremiär mot Kärra IBK på lördag 24 september kl 17.30 i Rydsberg. I den serien, som lyder under Svenska Innebandyförbundet, finns Herrestad AIF/Vänersborg IBK, IBF Göteborg, IBK Lockerud Mariestad, Kärra IBK, Marstrand IBK/ Sportlife Kungälv IBK, Partille IBS, Stenungsunds IBK och Vara IBK.

Ny logotype – pantern blir kvar
FBC Aspen får en egen logotype, med tydligt släktskap med FBC Lerum.
– Vår svarta, snabba och coola panter blir kvar, berättar Sofie Elfsberg, ny styrelsemedlem ansvarig för kommunikation.

Likaså kommer huvudfärgen fortsätta vara röd på hemmaställ och svart på bortaställ. Sponsorsmässigt kommer FBC Lerums avtal att inkludera även FBC Aspen. Kommunikation som rör FBC Aspen kommer att finnas på den här hemsidan och givetvis även ta plats i våra övriga kanaler.

Organisation kring FBC Aspen
Styrelsen i FBC Aspen är en exakt spegling av styrelsen i FBC Lerum. Alla funktioner och definierade ansvarsområden så som office, sport, event, marknad, kommunikation och HR finns till även för FBC Aspen.

FAKTA
Lag: Div 2, Utvecklingslag
Huvudtränare: Frank Pihlström
Mål: Vara en plantskola till div 1 och på sikt högre spel.

Lag: HJ-elit (JAS)
Huvudtränare: Tomas Sladky
Ass.tränare: Pontus Persson
Fystränare: Magnus Warberg
Lagledare: Peter Göransson
Ass.lagledare: Peter Kovacs
Mål: Ge duktiga spelare en utmaning och chans att möta de bästa i Sverige i samma åldersspann. Här fortsätter det givande samarbetet med Floda.

Lag: HJ-challenge (Pantamera)
Huvudtränare: Anders Petersén
Taktiskt ansvarig och fystränare: Anders Fischer
Lagledare och materialansvarig: Ulf Larsson
Mål: Erbjuda en vettig och seriös verksamhet för juniorer som inte tar en plats i HJ-elit. Verksamheten skall skapa förutsättningar för den enskilde spelaren att inom 1-3 år kunna ta sig uppåt i vår akademi och på längre sikt bli seniorspelare. Verksamheten skall också ses som ett komplement för ambitiösa pojklagsspelare att som lärlingar få prova på juniornivå.