Anton Hansén – en av våra unga, starka talanger inför Zenith på söndag

326

FBC Lerum har gjort en kanonstart på säsongen och en av dem som gått från klarhet till klarhet är 17-årige Anton Hansén som från sin backposition alltid hotar och driver på. Nu är det hemmamatch på söndag igen och Zenith står på andra sidan. 

Vem är Anton?

Jag är en kille som bor och studerar på Lerums gymnasium och pluggar på ekonomilinjen. Utöver innebandyn så blir det mest att man umgås med kompisar och tro det eller ej även lite jobb på helgerna.

jag har fått väldigt mycket förtroende av Coach

I herrtruppen ”på riktigt” denna säsong. Hur känns det?

Det känns otroligt bra att få vara en del av laget för 100 %, det har varit en lärorik och fartfylld start på säsongen och ser fram emot resten av säsongen.

Vad är dina främsta reflektioner såhär en bit in i säsongen?

Att vi är obesegrade vilket är starkt men vi alla vet det är en lång säsong och att det inte är nu som vi ska vara som bäst, jag är övertygad att om vi fortsätter träna på kommer vi vara där vi vill vara i slutet av säsongen.

Stark start av laget – vad anser om din egen insats so far?

Det har fungerat bra och jag har fått väldigt mycket förtroende av Coach. Med det i ryggen har jag även haft ett bra flyt med produktionen framåt men jag ska fortsätta att utvecklas och bli jämnare i mitt spel.

Svängig match senast. Hur upplevde du den?

Svår match mot ett Stenungsund som drog ner på tempot ordentligt vilket gjorde att vi blev extremt stillastående och fick problem att dra upp tempot när de behövdes. Men extremt viktigt att vi vann kanske främst mentalt att vi förblev obesegrade.

Du har fått göra några mål också och hotar mycket från backplats. Vad får du för direktiv av Mattis?

Får relativt fria tyglar till att köra mitt egna spel vilket innebär en del offensiva utflykter men självklart har man ett defensivt ansvar vilket jag tycker stämt riktigt bra i hela laget.

Nu väntar Zenith på söndag, en ganska ny bekantskap i Rydsberg. Vad tror du om den matchen?

Vet inte någonting om Zenith eller vilka som lirar i laget men väntar mig att dem kommer ligga lågt och vänta på våra misstag.

Vad anser du att ni fortfarande kan förändra mest?

Den defensiva biten har känts trygg – det vi ska utveckla är den offensiva biten och framförallt den sista tredjedelen där vi måste bli lite mer smarta och sätta dit våra chanser.

Din backpartner Vidar är också ny. Hur är samarbetet med honom?

Vidar är en riktigt skön gubbe som hjälper mig mycket med hans rutin på denna nivå. Sedan tycker jag att vi utvecklar vårt samarbete på planen för varje pass och match vi gör.

Resultat på söndag och vem blir matchvinnare?

Vi kommer att vinna om vi gör det vi tränat på men det kommer bli tufft och vi kommer få kriga för 3 poäng. Matchvinnare blir den stekheta Dahlqvist.