Ponta inför ett efterlängtat nytt derby

304
Pontus Persson i favoritposition vid bortre stolpen.

Pontus Persson är ett jagat villebråd inför derbyt imorgon. Det är många som är intresserade av vad vår poängkung några säsonger har att säga om att spela derby igen.

Äntligen derby igen – eller hur ser du på det?

Det var ett tag sedan det var ett derby i kommunen. Derbyt är hetare än någonsin vilket gör det ännu roligare. Det kommer bli jätteroligt att kliva in i ett fullsatt Rydsberg.

Floda har siktet högt ställt medan ni har en mer nedtonad målsättning om kvalspel till att börja med. Hur ser du på det?

Båda föreningarna har målsättningen att ta steget upp till Allsvenskan. Lerum har inte varit lika framåt i media som kanske Floda har varit. Men jag tycker det är kul att båda föreningarna i kommunen satsar på att ta steget upp. Vi har satt upp olika delmål och ett utav dom är att ta sig till kval och när vi klarat det målet så kan vi lägga fokus på nästa mål. Går man till kval så är det klart att man vill ta steget upp till Allsvenskan. Men alltid kul när det snackas lite. Det visar att det finns ett stort intresse.

Hur har första fem matcherna känts för dej?

Det har känts helt okej. Vi har tagit 14 av 15 poäng vilket är klart godkänt. För egen del kan det alltid bli bättre men det är inte nu man ska vara som bäst utan det är efter jul någon gång som man ska toppa formen.

Du har en lite ny roll i laget i år, med en ny omgivning. Kan du utveckla?

Ja jag har väl fått spela med olika spelare omkring mig inledningsvis. Har även fått spela med några duktiga juniorer som är nya på nivån (Erik Ström, William Lillienberg och Victor Brendelökken) och har försökt handleda junisarna och göra de trygga i deras nya miljö. Sen så har jag även fått äran att spela med hemvändande Andreas Franzén som nu är tillbaka efter sin skada samt Sebastian Wathén och Johan Hassdal. Det är hård konkurrens om platserna i vårt lag så det gäller att prestera för att få spela. Så jag har väl spelat i en så kallad checking-line nu i början av säsongen.

Nu är ju nivån lägre men ni känns lite jämnare överlag och står upp med alla tre femmor på ett bra sätt. Vad tycker du?

Jag håller med dig, vi har tre bra femmor vilket gör att det kommer bli en konkurrenssituation om vi ska gå ner på folk i en match. Om en femma inte levererar under en match så är det en annan femma som gör det.

Ser tabellen ut som du trodde den skulle göra?

Ja det gör den. Trodde att Borås skulle ta mer poäng inledningsvis.

Några överraskningar?

Ja jag trodde som sagt att Borås skulle ligga högre upp i tabellen.

Om jag ber dej sia om hur serien ser ut i mars?

Jag tror att Borås kommer ta sig ur träsket. Sen tror jag att Backadalen åker ut. I toppen så kommer det bli en hårdkamp om platserna där främst Partille, Lerum, Östra Jönköping, Floda, Mölndal och kanske Hovslätt som gör upp om platserna (har dålig koll på Hovslätt men de kanske kan vara med och kriga om en plats)

Så till derbyt – vad är viktigast för FBC att sätta?

Det viktigaste är att vi håller uppe vårt passningsspel, vi får inte bli tagna av stundens allvar eftersom det är ett hett derby. Sätter vi vårt försvarsspel och täcker en massa skott så kommer vi att få ett bra resultat med oss på fredag.

Har ni något i bakfickan?

Vi har inte pratat så mycket om Floda men vi får se hur matchen utvecklar sig så anpassar vi oss efter det. Men några ess finns det väl.

Vad måste ni se upp med hos Floda?

De har en del duktiga spelare som varit med ett tag och vet vad det handlar om. Floda är duktiga på att kontra. Det får vi se upp med.

Vem blir FBCs matchvinnare?

Matchvinnare blir vår superstar och även kallad landslagshasse, Anton Hansén.