Stabil storseger mot Vänersborg

338

Vårt herrlag gjorde vad som förväntades av dem i bortamatchen mot Vänersborg. Till slut blev det hela 2-10 efter 1-5, 0-1, 1-4.

FBC Lerum avgjorde egentligen matchen de första 10 minuterna då man snabbt ryckte till 0-4, två av målen i powerplay. Vänersborg tog då en tidig timeout som gav resultat och man reducerade till 1-4 minuten därefter. Lerum utökade dock till 1-5 innan perioden var slut och det innebar en ointaglig ledning tidigt.

Andra perioden blev betydligt målsnålare och endast Lerum målade till 1-6. Då hade FBC också två powerplay som inte resulterade.

I sista perioden gasade FBC igen och drog ifrån ytterligare till hela 2-10. En stabil och viktig seger och nu är tabellen oerhört intressant där FBC nu ligger tvåa. När Partille hämtade ikapp och vände flodaledningen i Rydsberg till 9-8-seger tryckte det ihop tätskaran så nu är 6 lag inblandade i striden mot kvalspel.

Niclas Skoglund som intervjuades inför matchen ökade på sin målskörd med två baljor till totalt tre och sa efter matchen:

”Vi skördade frukt i Vänersborg! Jag tycker att vi gör en gedigen insats, framförallt att vi behåller fokus och inte slappnar av i 3e när de inte bjuder till.”

Vår coach Mattis Flodén kommentarade vårt grattis till segern såhär:

Tack, en skön känsla att vinna. Gillar starkt att bara släpper in två mål. Den defensiva insatsen är nyckeln för oss och något vi värderar högt. Vi rivstartar matchen med fina spelmål och ett sylvasst powerplay. Spelarna är koncentrerade och Vänersborg ser chockade ut. Andra perioden går vi ner oss ett par snäpp men lyckas tack vare uppoffrande insatser i egen zon hålla nollan. Under tredje perioden lyfter alla tre femmorna spelet och vi kör slut på dem genom passningar över stora ytor och ett kraftigt bollinnehav. Alla spelare bidrar under tredje perioden. Wedlin gör en vass insats i målet och räddar 3-4 givna mål när det blåser som hårdast. Tycker även att Skoglund skall nämnas som krigat på i det tysta och idag presterade både defensivt och offensivt.

Nu väntar VM-uppehåll ända fram till 17 december då serien vänder och herrarna åker till Borås som tagit sig rejält sen premiärmatchen vi spelade mot dem i Rydsberg.

Matchstatistik