Annie tillbaka till derbyt

301
Fullsatt som oftast i Rydsbergshallen.

Det har varit en strulig höst fylld av sjukdom och ofrivilliga avbrott i innebandysäsongen men nu på fredag är lagkapten Annie Dristig tillbaka och vad är lämpligare än att göra comeback i derbyt.

Vad är det egentligen som gjort att säsongen inte blivit som du velat?

Lagmässigt har vi hittills i säsongen haft en väldigt bra högsta nivå som visat prov på effektiv och fartfylld innebandy. Vi har t.ex gjort flest mål av alla lag i serien, så där har vi gått framåt. Vårt problem har varit att lägsta nivån har varit för låg vilket har gjort att vi har tappat viktiga poäng mot lag som vi skall slå normalt sett. Så den ska vi ändra på och höja nu under resterande matcher.
För egen del har det varit en kämpig säsong så här långt. Sedan försäsongen i somras då jag började få det jobbigt med min hals har jag inte direkt haft någon längre period utan problem med sjukdom och har varken kunnat spela eller träna stora delar av hösten. Men nu när jag har tagit bort mandlarna så ska det förhoppningsvis vara slut på de problemen framöver, så det känns väldigt skönt.

Du har försökt några gånger men fått slänga in handduken igen, hur har det känts?

Ja det har varit väldigt tungt emellanåt. Det ska verkligen bli roligt att få komma igång vara med på riktigt igen. Jag vill ju vara med och spela, stötta laget ute på planen och inte vid sidan om.

När spelade du din senaste match i full kraft?

Senaste matchen jag spelade överhuvudtaget var borta mot Lindås i november, men med tanke på hur hösten har sett ut för mig så känns det inte som att jag har kunnat prestera fullt ut hittills. Det hoppas jag att kunna ändra på nu och komma tillbaka till full kraft så snabbt som möjligt.

För laget är det drygt 3 veckor sen rekordsegern mot Guldheden. Hur har uppehållet sett ut?

Det har varit ledigt från innebandyn nu över jul och nyår, där vi då har tränat på egen hand utifrån några olika träningsupplägg. Själv har jag fått börja lite stegvis med träningen nu under det två senaste veckorna och gjorde min första innebandyträning på väldigt länge nu i måndags, vilket kändes extra roligt.

Trots tredjeplats känns det som att det krävs stordåd för att nå kvalplats – det är 8 poäng upp till tvåan Partille på 9 matcher. Är det görbart?

Klart att vi hellre hade velat ligga bättre till i kampen om kvalplatserna men nu är det som det är och vi får försöka att göra det bästa av utgångsläget. Vi är ett av de bästa lagen i serien och har definitivt potential att nå kvalplats. Så länge vi har chansen kommer vi att göra allt vi kan för att försöka knipa en kvalplats och hoppas på att resten, det vi inte själva kan påverka, går vår väg.

Nu väntar då Flodaderby i trånga Alléhallen och de är säkerligen revanschsugna. Hur hanterar ni det?

Derbymatcherna mot Floda är alltid täta drabbningar med mycket kamp och slit från båda håll. Senast vi möttes rann resultatet iväg till vår fördel men den matchen är historia nu och inget som vi kan luta oss mot på fredag. Fullt fokus och full fart är det som gäller från matchens första till sista sekund.

Vad tror du om matchbilden?

Tätt och intensivt som sagt med kamp hela matchen. Många goa närkamper och vinst till FBC!

Lycka till, Annie!

Tack så mycket!