Andraperioden knäckte damerna

224
Damerna reste till nya Partille Arena för ett utmanande möte mot Partille som tillsammans med Lindås seglat ifrån till en säker topp två placering. Ett Partille i storform blev en allt för tuff uppgift för Lerum.
Partille tryckte på rejält under de första minuterna av matchen. Lerum avvärjde sig dock bra och höll Partille borta från de farligaste lägena. Efter den tillbakatryckta inledningen så började Lerum efter ett par byten komma uppåt i banan och hittade upp med boll offensivt på ett bra sätt. Spelet jämnades ut och lagen bytte chanser med varandra när vi närmade oss mitten av perioden. 8.30 in så tog Lerum ledningen genom Sofie Ryynänen som med sin patenterade bågning klev in och satte 0-1 för Lerum. Glädjen blev tyvärr kortvarig, för i bytet efter kvitterade Partille efter att Lerum inte fått undan bollen från eget slott. Partille hade en mycket stark femminuters period och tryckte snabbt in även 2-1 och 3-1. Tungt för Lerum som inlett matchen bra. Mot slutet av perioden fick Lerum chansen i powerplay och laget var nära en reducering både två och tre gånger, men bollen ville inte in.
Lerum fick en mardrömsstart i andraperioden när Partille satte 4-1 bara minuten in i perioden. Frågan är dock om bollen verkligen var inne eller om den tog i ribban? Resten av perioden var för Lerums del tyvärr riktigt dålig. Partille fick göra lite som de vill och när perioden var slut så stod det 10-1 till hemmalaget.
Lerum kom trots det stora underläget ut piggt till den sista perioden och laget såg inte ut som om de tänkte ge Partille något gratis under de sista 20 minuterna. 4.34 så fick Partille en utvisning och i powerplay satte Lerum 10-2 när Sofie Ryynänen tryckte in bollen i slottet. Lerum tog över taktpinnen i denna perioden och hittade återigen fina uppspel där de lyckas etablera allt mer spel. Partille försökte fortsatt trä in bollar i Lerums försvarsbox, men i denna perioden va det nästan helt stopp och Lerum försvarade sig bra. Sandra Hawerman satte sedan 10-3, framspelad av Sofie, halvvägs in i perioden. Partille var inte nöjda och tog ”time out” strax efter målet. Partille lyckas efter detta få bättre ordning på sitt spel och utökade ledningen till 11-3 med fem minuter kvar. Sista målet gjorde dock av Lerum när Sandra återigen hittade målet i powerplay med 18 sekunder kvar vilket gav slutresultatet 11-4.

Tack vare förlusten så fick Lerum se sig passerade av Kungälv i tabellen och ligger nu fyra i ett riktigt getingbo. Det kommer krävas en bra avslutning om laget ska sluta trea.