Lerum krigade till sig alla poäng mot Mölndal

343

Lerum fanns inte alls att känna igen när de steg in på banan i Aktiviteten under fredagskvällen. Laget förlorade de flesta närkamperna och det va rejäl uppförsbacke efter första perioden. Trots det lyckades laget resa sig och kämpa ner sitt motstånd. 

Lerum inledde visserligen matchen piggt och via fina kombinationer så hittade de upp djupt med ett enkelt och rakt spel. Mölndal jobbade sig in i matchen och började efter hand vinna de flesta närkamperna. Åtta minuter in i perioden så drabbades Lerum av en utvisning. Då tvingades Lerum kapitulera när ett skott ändrade riktning på spelare framför mål och 1-0 Mölndal. Mölndal ökade på till 2-0 innan hemmalaget efter sexton minuter gick upp till 3-0, återigen via ett skott utifrån i powerplay. Mölndal kändes hetare och via bra skytte ledde de välförtjänt.

Lerum hittade ny kraft till andra perioden och visade tidigt att man skulle sälja sig dyrt. Mattias Lundberg spelade efter drygt fyra minuter in en boll framför mål där Anton Riden påpassligt va framme och petade in 3-1. Strax efter så drabbades Mölndal av en utvisning och i det efterföljande powerplayet var det Lerums tur att visa upp sina skottkunskaper när Erik Pajnert bombade in 3-2. Minuten senare vände Johan Hassdal runt sin försvarare i slottet och kvitterade till 3-3. En av få riktigt starka Lerumsperioder under matchen. Ju längre andra perioden led desto mer kamp och frustration uppstod och det blev inga mer mål i mitten akten.

Tredje perioden präglades av mycket kamp och vilja. Frustrationen från andra perioden hängde kvar och det smällde rejält i närkamperna. Lerums 3-4 mål va riktigt snyggt när Anton Riden bröt in på första stolpen och serverade Johan Dahlqvist i höga slottet som satte ledningsmålet. Frustrationen hos Mölndal fortsatte och efter halva perioden åkte hemmalaget på en utvisning för protest mot domslut. I det efterföljande powerplayet så hittade Lerum återigen rätt när Vidar Tiren prickade in 3-5. Mölndal gjorde en sista kraftsamling men var egentligen aldrig riktigt nära utan Lerum höll undan och vann.

Inte en match med mycket skönlir, utan det blev en match där Lerum återigen visade moral och lyckades vända underläget från första perioden. Tre poäng som gör att Lerum har ett fint utgångsläge med två omgångar kvar. Samtliga övriga motståndare har minst ett av topp fem lagen kvar att möte. För Lerum återstår Pixbo Wallenstam borta nästa fredag och avslutningsvis jumbon Vänersborg på hemmaplan i sista omgången. Då hoppas vi få fira en playoff-plats!