Förlust efter en jämn kamp mot serieledarna

102

Lindås har gått som tåget denna säsongen och hade inför lördagens möte enbart tappat poäng i två matcher. Lerum hoppades kunna bli de tredje laget att störa Lindås och såg länge ut att lyckas.

Match startade i ett högt tempo och det syntes att det var två skickliga lag som drabbade samman. Emma Lundblad i Lerum tryckte iväg ett skott stenhårt i stolpen en bit in i matchen, men bollen studsade bakom målvakten och ut. Lindås var matchen igenom det laget som hade mest boll medan Lerum låg i ett kompakt, aggressivt försvar och utnyttjade de gånger de hade bollen med sticka upp i farliga anfall. Lerum tog ledningen efter 6.25 när Elin Lundblad hittade Sandra Hawerman fri på bortre stolpen med en fin passning. Båda lagen skapade sedan lägen för mål, men det blev tillslut Lindås som kvitterade via ett skott som tog i sargen till en fri Lindåsspelare. Bara minuten efter så satte Stephanie Borg-Nilsson snabbt igång spelet vid ett frislag vid halva plan. Hennes långa höga boll seglade hela vägen in i mål till hemmapublikens stora jubel. Lerum såg sedan ut att hålla sin ledning till pausvila, men i absolut sista sekunden så lyckades Lindås kvittera.

Matchbilden från första perioden fortsatte i andra där Lindås hade mest boll och Lerum spelade ett stabilt försvarsspel. Lindås var i andra perioden mer aggressiva i sin press vilket stundtals gav Lerum problem att hitta upp kontrollerat med boll. I mitten av perioden hittade Lindås in med en av få bollar i Lerums slott där gästerna var hetare och tog ledningen med 2-3. Lerum fick sedan chansen i powerplay men lyckades inte hitta rätt och 2-3 stod sig perioden ut.

Lerum kom ut klart bäst i sista perioden och hittade igenom Lindåspressen på ett bättre sätt. Lerum skapade längre anfall och fick stora stunder bra press på Lindås. Sandra Hawerman bröt igenom i ett friläge med sex minuter på klockan och då stoppade en Lindåsspelare henne för brysk. Den efterföljande straffen räddades av Lindås duktiga målvakt, men i powerplayet som följde kunde Lindås inte längre stå emot när Elin Lundblad forcerade in en boll framför mål till 3-3. Lerum hade sedan ett jätteläge att ta ledningen innan två olyckliga byten i mitten av perioden avgjorde matchen. Lerum blev lite för passiva två gånger i rad och Lindås gick ifrån till 3-5. Lerum samlade ny kraft och gjorde ett sista försök att komma närmre, men man lyckades inte få in något mer mål utan Lindås vann matchen med 3-5.