FBC tvingade fram en tredje avgörande!

562

FBC Lerums herrlag bjuder den entusiastiska lerumspubliken på ännu en nagelbitare i Rydsbergshallen. Efter att Östra kommit ikapp med två mål i inledningen av tredje perioden avgör Erik Pajnert med ett mäktigt dragskott i krysset till 3-2!

Det blev ytterligare en makalös tillställning i Rydsberg när Lerums häftigaste idrottsevenemang bjöd på ytterligare en nervpirrande match i det allsvenska kvalet. Förutsättningarna var tämligen enkla – seger och en tredje match väntade på lördag, förlust och säsongen skulle vara slut. 

Coach Mattis Flodén om matchen: “Vi förutspådde att Östra skulle komma ut hårt och prestera bra trots deras historik i vår borg. Deras insats bidrog stort till matchens underhållningsvärde. Killarna plockade fram en mentalitet utöver det vanliga och kombinerade det med smarta beslut såväl med som utan boll. Dessutom är gruppen stark och sammansvetsad och att vi återigen reser oss när det gäller som mest är ett tydligt tecken på det. Stödet vi fick var magiskt! Allt detta gjorde oss till vinnare ikväll. Nu ser vi framemot en resa till Jönköping på lördag.”

FBC tar ledningen i första perioden 8:e minut när Vidar Tiréns skott från halva plan letar sig in bakom Östras målvakt. Östra väljer att forechecka mycket högt från start vilket ställer höga krav på FBC:s rörlighet och uppspel. Hemmalaget lyckas med det de allra flesta gånger och de gånger Östra erövrar bollen är FBC snabbt samlat i sitt mycket kontrollerade försvar och sen har man omöjlige Oliwer Cedergren i mål. Skottstatistiken efter första säger ändå att FBC är det lag som lyckas komma genom med sina skott, 7-4 vinner man den statistiken med. Bollinnehavet går ändå tämligen stort till Östra men FBC är som sagt mycket kontrollerat i defensiven och Östra utnyttjar inte de chansar som ges. Vidar Tirén intervjuas sen i pausen av Radio pE20 som assisterade i matcharrangemanget med reportrarna Jennie och Mikael.

I andra perioden jämnar FBC ut spelet och det bjuds på mycket chanser åt bägge hållen. Kapten Richard Westman norpar bollen och startar en kontring, skapar utrymme för sig själv mitt i slottet genom att vända bort försvaret och får där prickskjuta med ett handledsskott som går in till 2-0 efter 9.56. Lagen får sen varsitt powerplay som inte resulterar.

Jag har gått hela veckan och tränat på att tunnla, det gav resultat, hittade tunneln och sen var det bara att hitta målet.

I tredje perioden satsar Östra allt på ett kort och lyckas genom två kontringsmål i tredje och sjunde minuten komma ikapp till 2-2. Detta är de enda gångerna som Östra ges möjlighet till kontringar och då är det skoningslösa och effektiva. Nu lugnar det ner sig och det känns som att lagen laddar för en sista urladdning. Visst har Östra massor av chanser men samtidigt är Oliwer Cedergren som en vägg. När istället Erik Pajnert lyckas slita sig från sin forward och avancera på högerkanten, göra en tunnel och läckert dra in bollen i bortre krysset så är det ledning igen för FBC. Klockan är då 17.27 och tämligen omgående därefter tar Östra timeout och tar ut målvakten och skapar ett mäktigt tryck mot FBC:s kasse men hemmalaget lyckas värja sig och framburna av det taktfasta publikstödet hittar man de sista krafterna för att hålla emot tiden ut. 

Fantastiska glädjescener och nu är det en tredje match igen – precis som mot Partille. FBC har visat att de kan manövra bort Östra och nu gäller det att fila på taktiken och att alla lyckas göra sin bästa match för att vinna ytterligare en match. På lördag kl 18.00 spelas matchen i Idrottshuset D-hall och biljetter börjar säljas imorgon på www.ostra.nu

Matchens lirare i de båda lagen blev målvakterna men lite oroväckande fick FBC:s Oliwer Cedergren en vridning i slutskedet av matchen – vi hoppas och tror att han är med på lördag.

Segerskytten Erik Pajnert var lyrisk efter matchern:

Foto: Martin Wallén

“Får börja med att säga ett stort j-a tack till publiken, så otroligt skönt att ha er i ryggen. Rolig match som jag tycker vi hanterar bra, Harry och Mattis är aktiva i båset och hjälper oss spelare, underlättar mycket. Jag har gått hela veckan och tränat på att tunnla, det gav resultat, hittade tunneln och sen var det bara att hitta målet. Inte mycket svårare än så är det inte att göra mål. Nu hoppas jag att hela kommunen följer med till D-hallen på lördag då FBC ska upp till Allsvenskan igen.”

Matchstatistik

 

SHARE
Förra artikelnTimmar kvar…
Nästa artikelKvalfinal mot Östra!