Intensiv dag där DJ18 inte tog sig vidare från kvalrundan

109
Frida Saarinen-Ek gjorde 3 mål under söndagen. - Foto: Martin Wallén

FBC Lerum spelade under söndagen DJ18-SM kvalspel i Kungälv. Laget innehöll enbart tre spelare med rätt ålder och det var alltså ett ungt lag som ställdes mot starkt motstånd. 

FBC Lerum 1-5 Lindome IBK (1-2, 0-3)
Den första och tidiga matchen mot Lindome slutade med förlust 1-5. Detta trots att FBC stått emot bra och låg under med 1-2 till halvvägs in i sista perioden. Det tråkiga för Lerum var att man hade sin starkaste period i matchen här och skapade flera lägen för kvittering. Mitt i denna period så smällde Lindome plötsligt in två snabba mål som blev matchavgörande.

Kungälv/Ale 6-2 FBC Lerum (1-1, 5-1)
I match två mötte Lerum det kombinerade hemmalaget Kungälv/Ale. Kungälv/Ale hade vunnit sin första match och Lerum var tvungna att minst spela lika för att kunna gå vidare. Det är länge en jämn match där båda lagen spelar bra innebandy och kommer till farliga avslut. Mot slutet av första perioden så tog ändå Kungälv/Ale ledningen då de lyckades slå in en retur framför mål. Lerum ville inte vara sämre och via en fin kombination kvitterade Frida Saarinen-Ek till 1-1 innan periodvila. Kungälv/Ale inledde den andra perioden starkast och tog ledningen på nytt en bit in i perioden. Detta fick Lerum att vakna och man klev nu högre upp i banan med laget vilket skapade en kontring för hemmalaget där Lerumsspelare löpte jämsides med hemmaspelaren och domaren lyckas hitta en något billig straff. Kungälv/ale förvaltade straffen och gjorde 3-1. Lerum klev nu ännu högre i sin press och skapade flera lägen för reducering, men bollen ville inte in. Istället lyckades Kungälv/Ale vända spelet och sätta 4-1. Strax efter detta fick Lerum powerplay, inget att förlora och man tog ut målvakten och spelade 6 mot 4. Utdelning direkt när Sofia Brydolf reducerade till 4-2. Lerum vann sedan tekningen och då matchen närmade sig slutet så plockade Lerum målvakten igen. Man skapade ett par jättelägen för ytterligare reducering, men istället för ordentlig nerv i matchen så kunde Kungälv/Ale lägga in 5-2 i tom bur. Lerum försökte sedan på nytt att ta ut målvakt och skapade en ny jättechans för reducering, men bollen ville inte in och Kungälv/Ale kontrade istället in ytterligare en boll.

FBC Lerum 3-3 Partille IBS (0-2, 3-1)
Den sista matchen mot Partille blev betydelselös då inget av lagen hade chansen på avancemang. Lerum ägde boll till 90% under matchen och Partille fick knappt låna bollen första 13 minuterna. Trots att Lerum radade upp målchanser så fick man denna dagen inte in bollen. Då chockade Partille när man 13.15 kontrade in 0-1. Det fick Lerum att tappa fokus och bara 40 sekunder senare gjorde Partille också 0-2. Det var en chockad publik och ett väldigt konstigt resultat sett till matchbilden. Lerum tappade lite fokus efter målen och tillät Partille komma in i matchen.

I andra perioden var Lerum tillbaka i gott slag och matchbilden med ett dominerande Lerum var tillbaka. Partille tilläts återigen knappt låna bollen och hade endast en handfull farliga kontringar under hela perioden. Lerum nötte på och tillslut kom reduceringen när Sofia Brydolf borrade in 1-2 med 11.04 på tavlan. Minuterna senare så kvitterar också Lerum när Frida Saarinen-Ek forcerade in 2-2. Ytterligare 30 sekunder efter det så hängde Sofia Brydolf på en retur och gav Lerum ledningen med 3-2 med fem minuter kvar att spela. Fler möjligheter för att utöka ledningen fanns och det kändes som om Lerum skulle kunna defilera hem detta trots att man hade fått slita ont. Då kom Partille i en ny kontring och även om Sara Viklund i Lerumsmålet lyckades rädda första skottet så kunde Partille peta in returen. Lerum hann med ett farligt avslut till, men matchen slutade 3-3.

En lärorik dag på många sätt för samtliga spelare som deltog! Vi har chansen att ta poäng i samtliga matcher, men lyckas tillslut enbart mot Partille. Vi saknade den sista skärpan och flytet i avslutsfasen denna dag tyvärr. Något vi får jobba vidare på för framtiden!