Lerum på rätt väg – det räckte inte mot Burås

111

Med en förlust och en seger i bagaget så begav sig Lerums till Svingeln för bortaspel mot Burås IK under tisdagskvällen. Burås har mängder med rutinerade och skickliga spelare och det var tillslut Burås raka spel och rutin som blev avgörande. 

Det blev en mardrömsstart för Lerum när Burås fick ta ledningen redan efter 45 sekunder, detta efter att Lerum blivit passiva i sitt försvarsspel i inledningen. Lerumsstrulet fortsatte i inledningen när Burås ökade på till 2-0 via en vass omställning. Efter 2-0 målet jobbade sig Lerum in i matchen. Spelet med boll blev bättre och laget kom i flera samlade attacker där den tidigare Lerumsmålvakten Carin Ernby fick visa vilken skicklig målvakt hon är. Spelet var jämnt perioden ut, men efter nytt passivt Lerumsförsvar så ökade Burås på till 3-0 mot slutet av perioden.

Den andra perioden började lika illa som den första för Lerum. Efter ett bra försvarsspel så tappade Lerum bollen bakom eget mål och Buråsspelarna var dödligt effektiva varje gång de bjöds på lägen, 4-0 Burås efter 50 sekunder. Resten av perioden var jämn där båda lagen hade målchanser, men två tajta försvar satte stopp för fler mål i en annars relativt händelsefattig period.

Lerum klev ut med en hög fart i sista perioden och laget gick ner på två formationer. Burås blev stressade och hamnade på efterkälken i flera lägen vilket resulterade i en hemmautvisning efter fyra minuter. Lerum fick inte riktigt ordning på spelet utan istället kontrade Burås efter att bollen studsat fel väg för Lerum och i hemspringet lyckades inte Lerum räkna in Buråsspelarna som gjorde 5-0. Lerum hann med ett par farliga avslut i resten av powerplayet, men Burås höll undan. Lerum spelade med en hög intensitet under hela sista perioden och skapade flera målchanser, men laget lyckades inte få in bollen. Tiden började rinna iväg då man vann boll i sitt presspel, Sofia Andreasson hittade in till Moa Svan i mitten som tog sig förbi sin spelare och placerade in 5-1. Lerum hade efter detta ytterligare ett resultatlöst powerplay, men strax efter det så hittade Moa en passning igenom Buråsförsvaret till Sofia som tryckte in en ny reducering till 5-2. Lerum tryckte efter detta på för fler reduceringar hela vägen fram till slutsignal, men resultatet stod sig.

Tränare Christoffer Sturesson efter matchen:
Vi tar stora kliv i rätt riktning i denna matchen. Vi står upp fysiskt väldigt bra mot starka Burås och spelar stora stunder bra med boll med fina uppspel och offensiva kombinationer. Just spelet med boll är nästa steg i det vi jobbar med just nu och det kommer bättras vecka för vecka framöver. Försvaret återigen stabilt där vi enbart måste vara 100% fokuserade under samtliga sextio minuterna. Det är alltid surt att förlora, men vi är på rätt väg och på söndag ska vi visa samma intensitet och vilja så kommer Ale få det tufft i Rydsberg!