Herrarna vinner komfortabelt mot IBF Göteborg

216

FBC Lerum är uppe på tredje plats i tabellen efter stabil seger mot IBF Göteborg med hela 8-1 (2-0, 2-0, 4-1). FBC är stabila, starka och utan att briljera vinner man komfortabelt.

FBC saknar Westman, Olofsson, Helsén och Apelqvist denna afton och får därför frångå senaste matcherna tre hela femmor.

Göteborg börjar mycket piggt och har ett par giftiga chanser mot ett något trögstartat Lerum. Men när FBC får spela powerplay i den femte minuten blir det bra rull och FBC gör mycket snyggt 1-0 efter 6.57 efter klapp-klapp-spel där Pontus Persson är sist på bollen.

FBC får efter målet lite bättre struktur på spelet. I 11:e minuten gör man 2-0 när Jurado bröstar in Pontus kompispass men det döms lite märkligt bort för hopp men det var inga kraftiga reaktioner från hemmaspelarna. Göteborg är på intet sätt ofarliga och FBC är här i första är man lite för ofta tvåa på bollen. FBC Lerum utökar till 2-0 när Johan Hassdal hittar en lucka i göteborgsförsvaret och dundrar in bollen läckert i nättaket.

Första perioden slutar 2-0 med lite mersmak för FBC Lerum ju längre perioden löpte.

FBC börjar andra med en helt annan speed under fötterna och då hänger inte Göteborg riktigt med. Ett långt byte renderade till slut till en upprullning där Fredrik Bäckman flippade över bollen till fristående Pontus Persson på bortre som gör 3-0.

I slutet av perioden får FBC Robin Strömberg utvisad två minuter och under Göteborgs numerära överläge får Göteborg ett straffslag som Viktor Wedlin i FBC-målet räddar. Lerum lyckas värja sig perioden ut i spelet 5 mot 3 med den äran men får börja tredje perioden i samma läge.

FBC Lerum klarar galant det långa numerära underläget och ytterligare några minuter senare prickskjuter Robin Strömberg in 5-0 och det känns som lite spiken i kistan för IBF Göteborg som slokar därefter. Pontus Persson på den bortre har vi läst många gånger förr och det är precis det som sker vid 6-0. Robin Strömberg står för frispelningen och tiden är 7.31. 7-0 stöts in på volley av Anton Rieden som påpassligt är framme på en retur då tiden är 9.11. IBF Göteborg tar därefter timeout för att samla sig och får dessutom ett powerplay vilket man utnyttjar till att reducera till 7-1, 11.38.

Pontus Persson plockar poäng denna afton och serverar Anton Sjölund Jurado en riktig macka så han helt friställd kan finta bort målvakten och göra 8-1, tid 13.05. Det blir matchens sista mål och vi kan konstatera säsongens andra hemmaseger.

Summering av matchen är att FBC Lerum är ett par nummer större och starkare och ju längre matchen gick desto tydligare blir det. Det är kontrollerat och dessutom fyller man på målskillnaden som kanske kan vara viktig i den här jämna toppen av div 1 Västra Götaland. Efter två hemmasegrar väntar nu serieledande Alingsås borta på söndag kväll – då får FBC Lerum bekänna färg igen.

Matchens lirare i FBC denna afton utnämndes av Gunnar Oesterreich från Salming till Viktor Wedlin som gör en bra match.