Äntligen en seger för damerna

148
Foto: Martin Wallén

Fem olika målskyttar och välförtjänt, rättvis och så viktig seger för vårt damlag mot STC Kungälv på bortaplan på söndagskvällen. Till slut blev det 2-5 (2-2,0-0,0-3) efter ett ryck under första halvan av tredje perioden.

Det var annars en jämn match där båda lagen hade sina bättre perioden men i sista perioden så knöt FBC ihop säcken genom ett strålande försvarsspel där man täckte ut Kungälv.

Första perioden slutade 2-2. FBC Lerum tar ledningen i 3:e minuten genom Anna Olsén men därefter vände STC Kungälv på steken med bl a ett powerplaymål innan Emelie Larsson kvitterade alldeles innan periodvilan.

I andra perioden får FBC spela i numerärt underläge två gånger till men klarar det utmärkt. Även FBC får spela powerplay i slutskedet av perioden men detta resulterar inte.

Så var det då första 10 i tredje perioden. Tre raka mål genom Anna Bergendahl, Lisa Mazetti och Matilda Cedwin. Sen drog man på sig en utvisning men lyckades avvärja även denna vilket också stärkte moralen i laget.

Christoffer Sturesson sa direkt efter matchen: ”Jag tycker att tjejerna genomförde ett fantastiskt uppoffrande försvarsspel där man stod rätt. Kul också att Emelie Larsson lyckades i sin något nya roll och även fick göra mål.”