Partille fortsatte segersviten mot vårt damlag

163
Foto: Martin Wallén

Inte heller FBC Lerum lyckades rubba serieledande suveränen Partille som hittills inte tappat en poäng i serien. Partille vinner rättvis med 1-6 (1-4,0-2,0-0) men FBCs andra del av matchen är lovande.

Partille fick allra bästa start med 0-1 redan efter 1.55 då deras Hilda Tuneroth hittade en liten lucka ovanför Sara Vikbergs axel. Partille styrde redan från start händelserna på plan mot ett hemmalag som ändå var stärkta av förra veckans seger. En olycksminut mitt i perioden då Partille fick göra två mål på kort tid och vips var det 0-3. Lerum fick luft under vingarna när man reducerade kort därefter, 8.59, då Anna Bergendahls hårda dragskott borrade in sig i nättaket och det var 1-3. Det kändes där som att målet gav en injektion men sen hade Partille ett långt, långt byte där man pressade FBC allt längre in i eget mål och till slut resulterade pressen till 1-4, tid 12.55. FBC Lerum tog där och då timeout och perioden ut blev mållös trots att hemmalaget fick spela i numerärt underläge sista två minuterna.

Vi hinner komma fram till 3.49 i den andra perioden innan Partille kontrar in 1-5. FBC har en bra period i ett byte i 6-7:e minuten och skapar två rätt vassa lägen som man inte får in. Partille spelar mycket disciplinerat och har ofta långa perioder i Lerums försvarszon då man surrar rejält runt de rödklädda som får ägna sig till mesta del åt att försvara sig och sitt mål. De få gånger som man lyckas lägga beslag på bollen så tar oftast Partille tillbaka den rätt fort. Man försöker vid dessa tillfällen att kontra sig fram till lägen och visst finns det tendenser och lägen. En riktigt fin chans skapas när Sofie Ryynänen springer ifrån sin back och lägger den snett bakåt till Emelie Larsson vars skott målvakten precis klarar. Här har Lerum några bra minuter då man kommer upp lite i banan och stör Partille tidigare. Tyvärr rycker Partille ifrån lite till när man gör 1-6 efter 19.17. En bättre period av FBC Lerum där man främst i slutskedet av perioden skapade en del chanser.

Lerum byter målvakt inför tredje perioden och Emelie Andersson tar plats mellan stolparna. Första halvan av perioden är riktigt bra av hemmalaget som både försvarar sig bättre och skapar fler möjligheter i sina anfall. Även bollinnehavet är mer balanserat här i tredje. FBC lyckas bra men får sedan Annie Dristig utvisad två minuter 15.42 in i perioden. Lerum lyckas avvärja även detta på ett positivt sätt. Emelie Andersson har stor del i FBCs nolla i perioden när hon gör en gedigen insats.

På det stora hela är det ingen tvekan om att Partille är rättvis segrare och frågan är vilket lag som kan ta poäng av dem denna säsong.

För FBC Lerums del gäller det bara att glömma denna matchen. Det är inte mot Partille man ska vinna men med spelet som presterades i andra halvan av matchen ska laget definitivt kunna avancera i tabellen.