Serien vänder – Moa vill ha revansch på Lindås

210
"Upp och hoppa, serien vänder!" Foto: Martin Wallén

Div 1 Dam vänder i och med damernas match på hemmaplan mot Lindås imorgon lördag kl 16. Vi kan se tillbaka på en halvknackig första halva med en positiv trend för tjejerna och väntar tabelltrean Lindås. Moa Svan vill ha en seger som julklapp…

Nu vänder serien och ni har en ny chans mot alla lag. Kan inte bli annat än bra, eller?

Vid säsongens start var det ett helt nytt FBC Lerum eftersom många hade lämnat vilket gjorde det tufft för både oss spelare men även för tränarna. Trots många motgångar och välspelade matcher så fick vi inte riktigt till det där lilla extra. Nu när halva serien har gått känns det som att alla har fått in mer rutin och vi har blivit mer och mer samspelta. För varje vecka som går blir det bara bättre och bättre. Laget kommer fortsätta trumma vidare för nu är det vår tur!

Trots förlusten mot suveräna Partille gör ni ändå en godkänd insats under halva matchen, eller vad säger du?

Vi möter ett grymt och spelskickligt Partille som vet hur man rullar boll, rör sig och finner varandra på planen. Inför matchen var Partille obesegrade och hade allt att förlora vilket jag tror många i laget upplevde som en lättnad för de enda vi behövde göra var att prestera vårt allra yttersta så fick det bära eller brista. Från och med domarens signal fick vi känna på ett tufft Partille som pressade tillbaka oss ordentligt och kontrollerade matchen. Ju mer tiden går desto mer växer vi i matchen och 6-1 tycker jag ändå vi ska vara “nöjda” med.

De blir rätt svårslagna denna säsongen. Finns det något lag som kan hota dem tror du?

Nej, Partille känns som en stor och svår uppgift. Många lag har varit nära men Partilles rutin och spelskicklighet gör att de drar det längsta strået med marginal. Därför kommer de stå som segrare i årets Damer div 1.

Vad tycker du själv om första halvan av serien?

Det har varit en svajig inledning av serien där resultaten har varit varierande och man har inte riktigt fått ett grepp om de olika lagen. I vårt lag har känslorna svajat främst på grund av frustration. Men vi har gnuggat och kämpat vidare vecka för vecka, vilket nu börjar visa resultat sakta men säkert. Jag personligen tycker inte att jag själv har kommit upp i min högsta nivå och presterat på topp. Därför är jag för min egna del inte nöjd med första halvan av serien.

Vad är den viktigaste erfarenheten ni gjort fram till nu?

Trots förluster och tunga motgångar har vi som ett lag fortsatt att kämpa vidare genom att finnas där och stötta varandra. Viljan att vilja vinna har växt och i dagsläget är alla super hungriga på vinst!

Lindås då…De har spelat jämnt mot lagen ni spelat jämnt mot det sista. Fingervisning om att det blir jämnare denna gång?

Självklart går vi in som ett lag för vinst! Vi vet också att Lindås har väldigt många bra spelare så för vinst krävs det en laginsats till 110%.

Har ni pratat om något särskilt inför lördagen som ni måste sätta för poäng?

Det är en laghemlighet tills på lördag 😉Till sist, du får ge en julhälsning till någon. Vem väljer du då?

Jag vill önska mina fantastiska lagkamrater och tränare en underbar jul!

Lycka till, Moa – vi håller på er på lördag!