Proppen ur mot Zenith

320

Efter en jämn och tight första period var det bara ett lag på plan när FBC Lerum presterade sin bästa insats på hemmaplan denna säsong och storsegrade med 13-5 efter periodsiffrorna 1-1, 6-1, 6-3. 

Det är en riktigt tight förstaperiod mot ett Zenith som står upp bra. FBC har mest procent bollinnehav men chanserna är tämligen jämnt fördelade. FBC startar matchen på två femmor och gör en hyfsat bra period med snabbt och fyndigt spel men Zenith är som sagt på tårna. FBC tar ledningen in i halva perioden när Vidar Tirén frispelas i slottet där han kvickt slår in 1-0. Zenith kvitterar när backen Andreas Augustsson får en stor yta att springa in i lerums försvarszon och krysset är helt ledigt bakom Oliver i Lerums mål, 1-1 efter 15.06.

FBC Lerum startar andra perioden mycket starkt och är som bålgetingar i Zeniths zon. Man tar också ledningen tidigt efter 1.47 när Erik Pajnert bågar och letar efter luckan som till slut dyker upp och 2-1 borrar in sig i bortre krysset.

Zenith drar på sig matchens första tvåa 7.18 in i perioden och det tar drygt en minut för FBC att luckra upp Zeniths tuffa boxplay. Erik Pajnert serveras för andra gången av Anton Olofsson och mitt i slottet kan han dra in 3-1. När det känns som att FBC har full kontroll över händelserna reducerar Zenith på ett knackskott som hittar luckan precis vid stolpen och vi har 3-2 efter 13.16. Lerum studsar tillbaka direkt, den här matchen vill man inte släppa in Zenith i. Det är Anton Rieden som till slut krånglar in 4-2 på Fredrik Bäckmans smörpass, tid 13.38. Det är starkskottet på något slags rekord för inom loppet av 1,5 minut trycker FBC Lerum in 4 snabba mål.

  • 13.38 4-2, Anton Rieden
  • 13.55 5-2 Joakim Fors
  • 14.44 6-2 Anton Rieden
  • 15.10 7-2 Joakim Fors

FBC Lerum har vid det här laget kört igång hela laget och snurrar runt på tre femmor och fortsätter så in i tredje perioden. Pontus Persson fortsätter målgörandet efter 1.25 då han blir helt fri med Zeniths målvakt och kallt drar honom och lägger in 8-2. Matchens dirigent Anton Olofsson får göra sin femte poäng och sitt första mål när han målar 9-2, tid 4.50. Zenith kommer emellan med en reducering 9-3 innan FBC får en liknande islossning som i andra perioden. Under dryga minuten trycker man tre mål.

  • 6.12 10-3, Fredrik Bäckman
  • 7-03 11-3, Joakim Fors
  • 7.23 12-3 Viktor Johansson

Zenith drar på sig en tvåa i nionde minuten och det tar en halv minut för FBC att göra 13-3 när Joakim Fors får en genomskärare att skjuta direkt på. Zenith utnyttjar ett något för avslappnat lerumsförsvar genom att göra två mål på 40 sekunder och fastställer matchresultatet till tällningen till 13-5.

Sammanfattningsvis en grymt bra match av FBC Lerum mot ett Zenith som bjöd bra motstånd i första perioden men sen var det bara ett lag på plan och publiken bjöds på frejdigt och underhållande lerumsspel.

Matchens lirare i FBC Lerum denna afton var Anton Olofsson som lirade fram till 5 mål och gjort ett eget. Nu väntar juluppehåll och sen är det viktig första match efter  nyår mot FBC Partille 7:e januari.