Fantastisk Back2Basic Cup

342

2002 föddes Back2Basic Cup i Hjällsnäshallen och dagen innan nyårsafton 2017 samlades hundratals innebandyfantaster för att spela den 16:e årgången av denna populära turnering i Rydsbergshallen.

Stämningen i hallen är alltid lite speciell den här nästsista dagen på året, många återser gamla vänner och det spelas massor av innebandy som sporten en gång började. Cupen består sedan förra året av en Teens- och en Classicturnering där Teens börjar på eftermiddagen och lag från olika håll tampades under några timmar för att sen kora Team Sweden som segrare i en tuff final som fick avgöras på straffar. Se alla resultat här.

Framåt kvällskvisten körde sedan 24 lag igång gruppspelet i Classic – en härlig blandning av lag i alla åldrar från 15-åringar till 50+-are. Till slut blev det både A- och B-slutspel med många täta, välspelade och schyssta fighter.

I A-slutspelets final stod till slut två lag bestående av FBC Lerums A-lagsspelare där grabbarna med det innovativa namnet FBC Lerum Lag 4 vann över Team Kagge i en mycket underhållande match.

I B-slutspelet stod fighten mellan Old and Young och Dragonite där de äldre tog hem det hela.

Hela Classicturningens resultat läser du här.