Omstart i div 1 för herrarna – söndag 18 i Partille Arena

236
Foto: Martin Wallén
På söndag möter vårt herrlag FBC Partille kl 18 i fina Partille Arena i omstarten av div 1. Januari blir en tuff uppgift för vårt herrlag när man bara möter toppkonkurrenterna i de fyra matcherna.

Dags för matchspel igen efter några veckors uppehåll. Hur har ni spenderat och njutit av ledigheten?

S:Vi har tränat på under helgerna med fokus på fysiken, inklusive ett riktigt kanonpass på Endorfin där båda klubbens representationslag kämpade tillsammans. Dessutom, såklart, hinderbana i Ryddan. Det är sen gammalt, inte ett jullov utan hinderbana.

M:Med tanke på hur spelschemat ser ut under januari månad så går det inte att dra i handbromsen. Träningsmässigt har det planerade innehållet varit av hög klass. Samtidigt gäller det att hitta en mental balans mellan träning och ledighet under julveckorna. Här prickade vi rätt! 

Efter flera års svaga decembermånader var året FBC-december rätt behaglig. Var det något ni hade i tankarna i säsongsplaneringen??

S:Vi har en långsiktig plan att vara så slagkraftiga som möjligt i slutet av säsongen. Men, som du säger, december har ibland varit lite skakigt tidigare år så det var skönt med två klara treor.

M:Som Staffan säger, vi har en långsiktig plan och den inkluderar även kritiska månader som november, december och januari. Under denna period får ofta lag sina dippar. Det gäller att jobba förebyggande och skruva upp konkurrensen ytterligare vilket vi lyckades bra med. 

Det har blivit ett litet hopp mellan de fyra på kvalplats och 5an o 6an, FBC Partille o Mölndal. Är det de kvallag ni tror på i mars?

S:Halva serien återstår så det är för tidigt att spekulera i. De sex lag som vi förväntade oss skulle konkurrera om kvalplatserna ligger i toppen och mycket kan hända på vägen mot kvalet.

M: Instämmer med Staffan. Många poäng att spela om och det blir en kamp mellan sex lag.

Nu väntar FBC Partille som var en av poängförlusterna i höstas. Är det revansch ni känner inför matchen?

S: Det var en jämn och tät match senast med lite tillknäppt spel och ganska lågt tempo. Jag tycker Partille gör det bra samtidigt som vi kanske faller in lite i ett matchtempo som inte gynnar oss helt. På söndag är det en ny match som vi verkligen ser fram emot!

M: De sex senaste matcherna lagen emellan har varit väldigt tighta. Fyra har gått till förlängning och utöver det har lagen varsin seger under ordinarie speltid. Vi ser fram emot ännu en tuff batalj mellan två bra lag.

FBC Partille har gått ut med en nyhet om stora förändringar på herrsidan. Hur ser ni på detta inför vårens spurt om kvalplatser?

S: Två lag i samma serie från samma förening är ju lite spännande. Att FBC Partille  kompletterar trupp och ledarstab från IBS kan vi bara konstatera och rätta oss efter. 

M: Ett logiskt drag. FBC har slagläge på kvalplatserna och IBS har hittills haft det svårt på denna nivå. Strategiskt helt rätt att boosta FBC och förbereda IBS på nästa säsong.

Det är en tuff januarimånad framför er med FBC Partille, Lidköping, Floda och Mölndal på spelschemat. Ack så viktiga matcher för att vara på rätt sida strecket när serien avslutas. Hur lägger ni upp taktiken för dessa matcher?

S: Januari blir en fantastisk månad med fyra spännande matcher att verkligen se fram emot. Vi trycker ihop oss ytterligare som grupp, vi gör allt noggrant och ordentligt och så njuter vi!

M: Vi stärker gruppen, ställer högre krav på varandra och gör allt så noggrant vi bara kan.

Ni har förmånen att ha en väldigt kompetent trupp nu att arbeta med, eller saknar ni nån kompetens?

S: Håller med, en stor förmån är precis vad det är! 

M: Vi har en härlig trupp med spetskompetens. Det är ett pussel som pågått under hela säsongen och här måste vår sportgrupp lyftas fram. Under träningsveckorna har vi ett fungerande samarbete med FBC Aspen och under januari har vi förmånen att få jobba lite extra med några av våra juniorer. Staffan och jag är väldigt nöjda.

Hur jobbar ni för att alla ska dra åt samma håll när konkurrensen om de ordinarie platserna är knivskarp?

S: Vi samtalar ju, som bekant, varje vecka och om många olika saker. Att känna sig delaktig, att ta sin roll i laget och göra det allra bästa av den och att på olika sätt bidra till att göra laget bättre, är centrala ämnen för oss i dessa samtal. 

M: Alla spelare i truppen har ambitioner, roller att sträva efter och mål man vill nå. Samtalen är viktiga för oss. Både i grupp och individuellt. Dessa insatser tar oss långt.

Så till söndagens match igen…Är alla friska och i form tycker ni?

S&M. Jepp, alla är friska och sugna på att spela matcher igen!

Partille Arena A-hall – seriens överlägset finaste spelarena men tyvärr lite ödslig. Vem tjänar mest på spel i detta palats i ett sånt här derby?

S: I mötet mot IBS innan jul, sprang jag vilse bland alla omklädningsrum så JA, det är en rejäl arena. Men det är en superfin hall och vi har ju dessutom ett magiskt minne  av ett rött publikhav som vi tar med oss in. Jag säger, lite kryptiskt, att vi tjänar allra mest på en ny arena i Lerum!