Ogge är tillbaka i FBC Lerum!

706

I april 2015 lämnade Oscar Eriksson Elfsberg FBC Lerum för att prova vingarna i superligans Warberg. Efter ett drygt halvårs studier i Spanien är han nu tillbaka i moderklubben och blir en riktigt stark förstärkning till FBC Lerum inför återstoden av säsongen.

Välkommen tillbaka, Ogge! Hur känns det att ha tagit beslutet om att återvända till Borgen?

Tackar! Det känns bra, i slutändan var det ett enkelt beslut. Ett härligt gäng och go stämning i Ryddan kommer bli fint till våren.

Berätta om din Warbergsejour och nu senast tiden i Spanien!

Tiden i WIC var både bra och dålig. Bra på det sättet att jag utvecklades som person med att flytta hemifrån samt känna på SSL-spel. Jag kände att jag utvecklades mycket under Oscar Lundin och Stefan Smedberg och de gav mig mycket speltid. Själva spelet gick bra i början, sen sämre och sämre med tiden, samtidigt som skadebekymmer har stört mig. Senaste säsongen var mer eller mindre bortkastad då jag inte fick förtroende eller speltid från den nya ledarstaben och då inte klarade av att prestera som jag annars kan. Tiden i Spanien har varit fantastisk. Skolan har gått bra och livet utanför har varit väldigt annorlunda mot vad jag någonsin tidigare haft, men också fantastiskt. Jag har kunnat resa mycket och lärt känna många nya människor från olika nationaliteter, varav min favorit är min kroatiska flickvän Anamaria.

Hur har dina tankar gått om innebandykarriären när du skulle komma hem till Svedala?

Tiden i Spanien har höjt min motivation igen, vilken var riktigt låg efter mitt sista halvår i Varberg. Nu känner jag mig riktigt taggad på resten av säsongen och att få göra det i klubben i mitt hjärta betyder mycket för mig. Detta tillsammans med kvalmöjligheter känns otroligt inspirerande för mig.

Hur har du kunnat underhålla din innebandy och träning i Spanien?

Innebandy har jag inte kunnat träna alls, då det inte finns lag i de delarna jag befinner mig i, så klubbtekniken lär inte vara på topp de första träningarna. Fysiken har jag hållit igång hyfsat, jag spelar fotboll 1-2 gånger i veckan och brukar köra 1-2 fyspass utöver det, lite gym och lite intervallträning. Sista tiden i Spanien nu har jag tänkt köra på mycket hårdare för att vara förberedd för resten av säsongen.

Nu blir det då FBC Lerum och du har väl säkert följt laget eller?

Jag följer fortfarande innebandy mycket i sin helhet, jag har koll på det mesta som händer inom sporten (på herrsidan). FBC Lerum följer jag självklart ännu mer och jag har mycket kontakt med många i laget.

Det är glädjande med våra hemvändare och nu blir du en till. Hur ser du på FBCs säsong så här långt?

Jag tycker att laget har presterat helt okej resultatmässigt, endast en förlust vilket är starkt men jag tror att man hade velat ha någon poäng till för att ha optimala förutsättningar för att kunna knipa förstaplatsen i serien. Själva prestationerna kan jag inte bedöma då jag tyvärr inte sett laget spela.

Vad tror du om chanserna till avancemang till Allsvenskan – igen?

Chanserna är goda men det är mycket hårt jobb kvar. Först måste vi ta oss till kval och sen ska vi prestera på topp där i flera matcher och det finns flera bra lag som också kan ta sig hela vägen.

Du var ju en stor del av avancemanget senast 2014. Kan du berätta lite kort om känslan den gången och varför vi lyckades?

Det var nog den bästa känslan någonsin inom innebandy för mig. Så mycket hårt jobb som låg bakom och att få gå upp med alla mina närmsta vänner framför FBC:s publik och grundandet av CAMP FBC var helt otroligt.

När är du spelklar tror du?

Mitt flyg hem landar i Sverige 3 februari, vilket är en spelledig helg, så gissningsvis spelar jag första matchen helgen efter.

”Väldigt roligt att Oscar valt att komma tillbaka, inte nog med att han har många år från ung ålder i FBC till allsvenskt spel så har han ytterligare erfarenhet från SSL spel, det ihop med hans personlighet och den lagspelare han är kommer bli en tillgång för laget.” kommenterar sportgruppens Anna Ström.

Mycket välkommen tillbaka, Ogge, och lycka till!

FBC Lerum tackar Warberg för ett gott samarbete vid övergången!