Rafflande match mot Mölndal men förlust

279

Det blev som väntat en mycket tuff batalj mot Mölndal som är i ett segerstim. Lerum släppte iväg Mölndal för långt för att hinna komma ikapp i en precis så rafflande match som sporten innebandy kan bjuda på. Det blir mölndalseger med 5-6 efter periodsiffrorna 2-2, 0-2, 3-2. Nu är det bannemej tight i striden om kvalplatser där både Mölndal och Partille är inbjudna på allvar.

FBC Lerum kommer till start med ett par förändringar i laget. Robin Strömberg och Fredrik Bäckman börjar på bänken pga sjukdom nu i veckan vilket innebär att 17-årige Oscar Allard får göra debut som back tillsammans med Erik Pajnert. Lerum börjar sin vana trogen på två femmor de första bytena för att en bit in i perioden lyfta in tredje femman.

FBC tar ledning efter ett mycket snyggt anfall där Anton Rieden rusar fram i mitten och där hittar Mattias Lundberg honom – Rieden gör 1-0, tid 2.07. Mölndal sätter fart direkt och kvitterar i anfallet därefter då det ser ut att bollen styrs in på en mölndalsklubba. Mölndal får även göra nästa mål efter en mycket snabb kontring, en försmak på vad FBC kommer att få ta hand om idag, och Lerums tredjefemma hänger inte med i sitt första byte. 1-2 har vi och klockan är 5.27. Samma femma revanscherar sig tämligen snabbt och står för kvitteringen 2-2 genom Erik Ström som slår in en retur, tid 8.34. Redan efter dessa dryga åtta minuter har Rydsbergspubliken fått mer underhållning än på hela derbyt förra helgen… I 13:e minuten får tyvärr Anton Sjölund Jurado linka ut med en befarad fotskada. Extra olyckligt för Jurado som kommande helg ska iväg på landslagsuppdrag för Spanien där han är en av spelarna. Det kommer att bli en tuff match mot detta Mölndal som är ruggigt snabba i omställningsspelet och är stärkta efter fyra raka segrar. Vi ser en jämn första period med ett riktigt underhållande, snabbt och påhittigt spel från båda lagen.

Som sagt, Mölndal kommer att bli en tuff nöt att knäcka denna dag. När FBC är på väg framåt i en kontring norpar Hampus Björklund i Mölndal bollen och drar iväg ett mycket snabbt och överraskande handledskott rätt upp i krysset till 2-3, 2.23. Lerum försöker noggrannt hitta spelvägar upp på Mölndals planhalva men det är ett trångt och svårforcerat mölndalsförsvar att luckra upp. Det är lite mer tillknäppt än i första perioden men fortfarande färre chanser än i första. Mattias Lundberg får ett bra läge när Oscar Allard frispelar honom men Lundbergs skott går i ribba och ut – då är vi i 14:e minuten. Det blir också alltmer tufft på plan och det smäller bra vid några tillfällen. Till slut vill domarna stävja detta och ger Simon Bjerthin en tvåa för hårt spel i 16:e minuten. Mölndal behöver bara en kort stunds powerplay innan ett skott hitta in bakom Viktor Wedlin i FBC-målet, tid 17.09. Mölndal vinner perioden med 0-2 och nu är det lite uppförsbacke för hemmalaget som behöver fundera på några nya lösningar.

FBC får sämsta möjliga start i tredje perioden när Mölndals zorrare David Siitonen gjorde 2-5 köksvägen redan efter 23 sekunder. Olyckan fortsätter när Emil Gillmor drar på sig en tvåa för slag i början av andra minuten. Det är samme Siitonen som gör en konstmål med en Zorro till 2-6 i deras powerplay. Robin Strömberg ger FBC hopp genom sitt långa svepande skott som ger 3-6 efter 4.56.

FBC lägger nu in extra växel i sin starka ambition att komma ikapp. Det skapas massor av chanser men Mölndal är täta. FBC har en stark press och rutinerade Koppen ger bortalaget lite andhämtning genom att ta timeout efter 13.39. FBC får ett par fantastiska chanser i 14e minuten men forne FBC-målvakten Mats Fagerberg gör några riktigt svettiga räddningar. Tredje gången lyckas dock Simon Bjerthins backhandskott hitta in och FBC har 4-6. Lerum satsar nu allt framåt och med 4 minuter kvar tar man ut målvakten. Vi ser en sanslös press mot Mölndals mål och Lerum kryper ytterligare närmare när Richard Westman hittar Joakim Fors vid bortre där han kan slå in 5-6 med 1.56 kvar av perioden. Nu ser det ut att finnas tid att kvittera och när dessutom Mölndal drar på sig en tvåa och Lerum får spela powerplay 6 mot 4 för första gången känner sig Rydsbergspubliken hoppfull. Mölndal kämpar dock heroiskt och lyckas freda målet ända till slutsignalen.