Damerna möter Kärra imorgon!

179

På söndag kl 19.30 i Lillekärrshallen har FBCs damer i div 1 ett riktig måstematch mot bottenlaget Kärra. Nu ska man visa att stormatcherna mot topplagen inte varit någon händelse. Vår unga målvakt Sara Viklund fick stå halva matchen i derbyt senast och ser fram emot Kärramatchen.

Du fick stå halva derbyt mot Floda i helgen och släppte bara ett mål. Hur var det att komma in i andra?

Varje gång när man får byta av någon mitt i matchen så plötsligt blir man alltid lite extra nervös! Först blev jag såklart glad men jag insåg snabbt att jag behövde behärska mig och ta över rollen som målvakt på riktigt. Pågrund av att det finns någon att jämföras med tänds det en liten extra låga i ögonen, som gör att man kämpar lite bättre, lite hårdare, lite längre än man kanske skulle annars! Med andra ord, det var jätte roligt att få komma in och bidra till laget samt få ett smakprov på derbyt!

Det var ju nära att ni kom ikapp. Hur upplevde du det på plan?

När jag spelar fokuserar jag nästan aldrig på poängen, utan försöker fokusera mer på prestationen. Men det var nästan omöjligt att tänka bort då denna match var en såpass målrik match. För varje boll som ramlade in i Flodas mål kunde jag verkligen känna hur hela Lerums glädje bara växte och växte tillsammans med självförtroendet! Vid sista 6-7 målet kunde jag knappt bärga mig och jag tror absolut inte jag var den enda!

Även om inte alla poängen tagits så är det ju ett klart fall framåt eller vad tycker du?

Ja absolut, Lerum har bara börjat sin resa uppåt i tabellen nu och jag har en känsla av att om vi alla har viljan och verkligen bestämmer oss för att kämpa så kommer vi att komma långt!

Så till Kärra och en match ni ska vinna, eller?

Jag vill varken säga bu eller bä men med den starka starten på året som vi har haft så är jag säker på att vi kommer att göra vårat bästa för att komma så långt som möjligt!

Hur undviker ni underskattning?

Jag skulle inte säga att underskattning alltid är en dålig sak, ett lag som underskattar oss kan vara skillnaden mellan en vinst eller en förlust. Dock när det kommer till hur vi ser på dom andra lagen så blir det genast mycket svårare att kontrollera, men eftersom att vi ligger som vi ligger i serien finns det inte många lag att underskatta och gör att vi måste tagga till inför varje match oavsett vem vi möter, och det har nog alla tjejerna förstått!

Vad tycker du att du utvecklat mest i ditt innebandyspel i år?

Haha, eftersom att det bara gått en månad på det nya året så har det nog varit rätt stabilt än så länge men om man tänker ifrån i höstas så måste jag säga att jag har blivit mer stabil i målet och har fått massor av mer erfarenhet av division 1, jag har verkligen blivit till en helt annan målvakt jämfört med för ett halvår sedan.

Lite inside information – vem är spralligast i omklädningsrummet?

Vi har många spralliga personer! Nästan ingen sitter stilla då man alltid kan hitta grejer att göra, t.ex dansa lite, sätta upp håret & knyta skorna. Att nämna en specifik person blir lite svårt men skulle säga att Emelie Larsson & Helena Lindblad är extra duktiga på att smådansa lite när musiken dunkar!

Vem har mest ticks för sig?

Det är nog jag! Att nämna alla skulle ta 100 år. T.ex så måste jag sätta på mig målvaktskläderna på exakt samma sätt varje gång, sätta på mig vänster sko sen höger, sedan knyta höger och tillsist vänster. Man måste ju även skölja locket av vattenflaskan innan man fyller vattenflaskan och på planen måste man stå på ett visst sätt när domarn sätter igång tekningen. Gör man inte detta får man ju otur! Vilket inte är så bra..