Spännande slutomgångar!

218

Det är ett extremt intressant läge i div 1 Västra Götaland inför de två sista matcherna i serien. FBC Lerum är först ut på fredagskvällen i omgång 21 och luriga Pixbo är en tuff nöt att knäcka. Anton Rieden är en av FBCs viktiga spelare som har rollen att få laget att prestera max.

Rekordjämn tabell och ni har två lag kvar som inte har nåt att spela för. Hur tacklar ni den nöten mentalt så att det inte blir underskattning?

Det ska inte vara några problem att koppla på mentalt när matcherna gäller så pass mycket som de gör nu mot slutet av säsongen. Pixbo har dessutom plus-statistik på oss så någon underskattning blir det inte tal om.

Segern mot Alingsås var oerhört viktig men oxå psykologisk inför ett ev kval. Dels att vinna hemma o skapa ett övertag inför ev kval. Vad är din summering av matchen?

En väl genomförd match. Vi jobbar dock på att bli effektivare – med de chanserna vi har i den matchen ska vi kunna stänga butiken tidigare.

Hur ser du tillbaka på den långa transportsträckan som serien varit? Har planering ni gjorde innan säsongen slagit väl ut?

Har väl inte varit någon transportsträcka då det varit, och kommer vara, krig om kvalplatserna hela vägen in i mål.

Vad tycker du om din egna säsong so far?

Är nöjd med min insats. Nu är det dock dags att växla upp.

Det finns ju verkligen fog för en varning för Pixbo – senast seger för FBC i sudden. Hur ser du på matchen?

Det finns det absolut. Det är ett väldigt skickligt lag vi möter och det gäller att vi spelar med stort tålamod för att kunna få med oss tre poäng.

Hur mår truppen för tillfället? Alla spelklara?

Det tror jag. Dessutom kom det ju en vante-leverans för någon vecka sen så är det många som går in i sluttampen av serien med ett riktigt bra grepp på klubban.

Du får den delikata uppgiften att sia sluttabellen placering 1-5 oxå…

Har lite för dålig koll för att göra det på ett bra sätt. Vi ska dock komma top 4!

Lycka till imon, Anton!