FBC Lerum vinner första matchen

884

Det blev 5-2-seger för FBC Lerum i Estrad fylld med nästan 900 åskådare. En succé både sportsligt och arrangörsmässigt och nu har FBC-arna fått den viktiga första segern mot Floda inför den andra matchen på torsdag.

Det var alltså som väntat ett väldigt avvaktande spel med FBC Lerum som laget med klart mest bollinnehav.

Första perioden blev också mållös med den snåla skottstatistiken 4-2.

I andra perioden fortsatte matchbilden på samma sätt – Lerum ägde bollen mot ett tillbakadraget Floda som var farliga i alla sina kontringar. FBC gjorde det viktiga 1-0-målet och det var förre flodasonen Joakim Fors som drog in bollen i krysset i början av tredje minuten. Floda fick ett numerärt överläge strax därefter och då hittade Flodas Emil Johansson krysset i det andra målet och det var kvitterat efter 5.05.

Anton Olofsson hittade för andra gången Joakim Fors – denna gång på bortre stolpen – där han dundrade in 2-1 efter åtta minuter. Tyvärr bjöds Floda sen på ett friläge och det utnyttjade de kliniskt till 2-2 i elfte minuten. Lerum var så långt det spelförande laget och när Simon Bjerthin snyggt hittade Oscar Eriksson Elfsberg med en rak passning rätt upp i slottet så vände Ogge på en femöring och drog in 3-2 efter 17.50.

Lerum stod för de flesta skotten på mål – 5-1 registrerades skottstatistiken för i andra.

I tredje fick Lerum en av sina få kontringar och det utnyttjade man till 4-2 då Anton Rieden kunde peta in en assist från Fredrik Bäckman när halva perioden gått. Då kliver Floda upp lite högre och försöker norpa bollen från Lerum. De får ett ypperligt läge när Vidar Tirén får en tvåa 15.03 för slag och här börjar man peppra några skott på Viktor Wedlin i FBCs mål. Flodas powerplay reds ut av Lerum och Floda försöker i sin timeout 17.07 in i perioden hitta lösningarna för ytterligare mål men det blir istället Lerum som kan spika igen med 5-2 genom kapten Richard Westman i öppet mål.

Det blev alltså som väntat en tillknäppt match med Lerum som matchförande lag i ett Estrad som dominerades av Camp FBCs ljudmatta som lyfte lerumspelarna till segern. Hela 860 åskådare var på plats i Estrad på en Påskdag – det är en makalöst bra siffra med tanke på att det egentligen är på bortaplan för FBC Lerum. Engagemanget från de bortemot 60 ideella funktionärerna är beundransvärt och Lerum har definitivt fått blodad tand på att arrangera de här stormatcherna fler gånger.

Nu väntar hemmamatch för Floda på torsdag i Rydsberg och det är helt öppna kort igen. Kom ihåg att Floda vände underläge mot Lidköping så det krävs ett massivt stöd från FBC Lerums supportrar igen. Du köper din biljett via länken på Flodas hemsida på måndag kl 10.00. Häng på låset!!!