Oavgjort i genrepet mot Lockerud

389

FBC Lerums herrar spelade på söndagseftermiddagen genrep mot Lockerud inför nästa helgs allsvenska säsongspremiär mot Strängnäs. I en underhållande, fartfylld och tuff kamp blev det oavgjort 4-4 när FBC kvitterade i matchens sista sekund.

Det blev en bra värdemätare för vårt herrlag mot Lockerud som var på vippen att kvala upp till allsvenskan i våras. Publiken fick se två lag med liknande spelsystem och stundtals ett högt tempo och tuffa närkamper.

FBC Lerum har en situation för tillfället med en hel del skador på nyckelspelare vilket naturligtvis blir en utmaning. Mot ett Lockerud som i snitt vägde några kilo mer än Lerums spelare blev riktigt tufft men ändå schysst emellanåt.

Första perioden var både spel- och målmässigt jämn och vi hade 2-2 efter de första 20 minuterna. Lerum tog ledningen efter 7 minuter efter snyggt och effektivt passningsspel som till slut friställde Erik Ström, som för dagens spelade back, som otagbart drog upp bollen till 1-0. Lockerud kvitterade bara i anfallet därefter och tog sen också ledningen med 1-2 9.43 in i perioden. Viktor Eriksson gjorde sen en snygg individuell insats och sen hittade hans skott in under Lockeruds målvakt till 2-2 efter 12.56.

I andra perioden var det Lockerud som tog över lite mer med sitt vägvinnande spel och de gjorde 2-3 i periodens fjärde minut. Båda lagen krympte ytorna i sina försvarszoner men Lockerud hittade lite mer vägar genom Lerums defensiv.

När Lockerud sen ökade på till 2-4 efter 4.59 kändes det som att det skulle bli svårt för FBC att komma ikapp. Men vips så fick Lerum en gyllene chans när de fick ett straffslag och där är Anton Rieden säkerheten själv – 3-4 efter 15.40. FBC väntade länge på att ta ut Viktor Wedlin och tiden rann iväg fram till ett sista darrande frislag precis framför mål för FBC Lerum. Det blev lite debacle med en utvisning för frislag men när det väl slogs så hittade Mattias Lundberg rätt och det blev ett oavgjort resultat i denna sista match innan seriepremiären på lördag borta mot Strängnäs.

Vår nya wingman till Mattis Flodén, Richard Westman, kommenterade efter matchen:

”Vet inte riktigt vad jag ska säga. Vi väger stundtals lite lätt i närkamperna och det syns att vi behöver utveckla vårt närkampsspel nu när serien börjar. Vi står lite på hälarna och behöver vara lite aktiva och inte så statiska. Det är gött att Viktor Eriksson visar sin erfarenhet och rutin – viktigt för hela laget. Jonas Similä är också pigg och kan han också titta upp lite mer så blir han riktigt viktig. Nu väntar en vecka med att fila försvaret och powerplay inför premiären.”