Storseger för DJ-JAS!

234
Foto: Christoffer Sturesson

Efter förra veckans tunga 2-4 förlust borta mot topptippade Lindome så var det dags för FBC Lerum att ta sig an Fristad/Wårgårda på hemmaplan under fredagskvällen. Tjejerna bjöd på ordentlig fredagsunderhållning när man slog tillbaka motståndet och vann med hela 10-1!

Matchen började trevande för Lerum som hade svårt att få ordning på spelet till en början. Båda lagen hade chanser att ta ledningen, men det blev till slut Sofia Brydolf som krigade in sin egen retur till 1-0 för hemmalaget efter sju minuter. Ställningskriget fortsatte efter det, men så under de sista fyra minuterna av första perioden så släppte allt för Lerum. Hanna Petersén stod för två mål medan Emma Stålstad och Ida Hawerman satte varsitt när Lerum egentligen stängde matchen på 2,5 minut. Pausvila och hemmaledning med 5-0.

Andraperioden hann knappt börja innan Josefine Wollberg satte 6-0 till Lerum. Lerum dominerade sedan perioden och skapade bud på fler mål, men Fristad va inte helt ofarliga i sina omställningar. Fristad reducerade också till 6-1, men glädjen hos gästerna blev kortvarig då Sofia Brydolf satte sitt andra mål för kvällen bara 22 sekunder efter gästernas reducering. 7-1 stod sig sedan till pausvila.

I tredjeperioden var det inte så mycket att orda om. Lerum seglade sakta ifrån ännu mer och tog sig till slut på upp tvåsiffrigt när Lise Wadheden avslutade målskyttet i matchen genom att sätta 10-1 vilket sedan alltså blev slutresultatet.

En jättefin match av Lerum som tog en viktig seger i jakten på topplagen i serien. Lerum är nu sex poäng efter serieledande Pixbo, men många matcher återstår!