Örebroresa utan poäng

381

FBC Lerum är inne i en tung period med idel förluster trots stundtals bra spel. Mot tabellfyran och örebrolaget Lillån fick Lerum åka hem med en 8-4-förlust.

Lerum börjar bra och tar också ledningen 0-1 genom Erik Ström. Man hänger med i första och början av andra perioden men sen rinner det tyvärr iväg i slutet av andra till ett ouppnåeligt läge. Tredje perioden slutar som första oavgjord men mittenperioden 1-5 vilket också skottstatistiken visar på – 9-7, 11-3, 5-10. Målskyttar för FBC är utöver Ström även Joel Ekström och två av Anton Rieden.

Coach Mattias Flodén redogör för matchen utifrån sin vinkel:

”Vi inleder starkt och gör en till stora delar felfri första period. Vi är disciplinerade, agerar cyniskt och följer vår spelidé. Lillån är duktiga med boll och skapar tryck när kommer ner djupt i vår zon. Efter ca 10 minuter jämnas matchbilden ut.

Den andra perioden blir problematisk för oss. Lillån går högre i sin press, tempot ökar och med mindre tid i uppspelsfasen uppstår stressade beslut. Vi släpper in fem mål varav tre uppstår i situationer när vi äger boll.

I slutet av perioden får vi ett powerplay och kommer så pass nära att kapten Olofssons maskerade dragskott prickar stolpens insida. Symptomatiskt gör Lillån blytunga 6-2 i det efterföljande bytet.

Vi är grymt besvikna i periodpaus men har en stark arbetsmoral och stolthet att slutföra matchen på ett bra sätt. Vi repar nytt mod och försöker spela mer rakt och skapa 1 mot 1 situationer i slottet.

I tredje perioden fortsätter Lillån att nagla sig fast med långa byten och bollrull i vår zon. Vi lyckas inte skapa så många målchanser och när vi väl har bollen spelar vi med små marginaler vilket leder spelvändningar och tillslut ett 7-2 mål. Vi kryper närmare genom en spelvändning och ett mål i PP. Spelar 6 mot 5 sista 3 minuterna men Lillån är täta. Rättvis vinst för hemmalaget!”

Simon Bjerthin – som spelat en säsong i Lillån – var FBC:s mest framträdande spelare i matchen och 16-åringarna Joel Ekström och Oscar Johansson tog för sig på ett moget och klokt sätt. Ekström fick dessutom sätta säsongens andra allsvenska mål.

Mattis fortsätter – ”Vi bygger vidare på vår första period. Den innehöll många bra beslut. Vi behöver slipa till några detaljer i uppställt försvar för att värdera bättre, låsa rätt ytor och skapa fler spelvändningar.”

Nu väntar veckomatch på onsdag när serieledande Warberg utan poängförlust kommer till Estrad – sannerligen en utmaning för våra grabbar som har absolut allt att vinna! Den missar du väl inte?

Highlights från matchen…