Klar seger för DJ-JAS

140
Foto: Christoffer Sturesson

Under tisdagen gästade vårt DJ JAS-lag Landvetter i nya Pinntorpshallen. Landvetter med ett ungt talangfullt lag fick se sig besegrade av ett betydligt mer rejält Lerum.

Josefine Wollberg gav gästande Lerum ledningen med 0-1 efter bara 1.17 var spelat, framspelad av Frida Zätterman. Lerum trummade sedan på och kunde i mitten av perioden egentligen avgöra matchen när Nelly Larsson först satte 0-2, innan Frida Zätterman satte två på rad och tog Lerum till en 0-4 ledning. Mot slutet av perioden drabbades Lerum av en utvisning som inte gav hemmalaget någon utdelning.

Andra perioden blev mer avvaktande. Det dröjde till mitten av perioden innan hemmalaget reducerade till 1-4. Glädjen hos hemmaspelarna blev dock kortvarig då Josefine Wollberg omgående satte 1-5 och ledning kändes otroligt stabil för Lerum.

Sista perioden blev ett ställningskrig där Landvetter desperat försökte komma närmre, men fick ingen utdelning. Istället kunde Lerum gå ifrån mot slutet via mål från Ellis Björnum, Sofia Brydolf och Emma Stålstad vilket gav Lerum en stabil seger med 1-8.

Noterbart är att Lerums Frida Zätterman gjorde 5 poäng i matchen(2mål+3ass).

Nu väntar en viktig match på fredag mot Pixbo Wallenstam för att få häng på topptrion och de 2 slutspelsplatserna.
FBC Lerum – Pixbo Wallenstam
Rydsbergshallen
Fredag 23/11 kl: 20.00