DJ18-SM inleds på söndag!

206
Kan FBC Lerum ta sig vidare ur den tuffa gruppen?

Nu på söndag spelas kvalrundan till DJ18-SM i Lindome. FBC Lerum deltar som alltid med lag i dessa sammanhang och ledarna för laget ser fram emot söndagen.

Damlagets Christoffer Sturesson blir en av tre ledare för laget under söndagen.
– Det ska bli en rolig dag med tre tuffa matcher mot bra lag. Det blir också ett roligt samarbete på både ledar- och spelarsidan för dam, JAS och DJ då jag själv tillsammans med Emil Larsson och Jonatan Kaldrup ska ansvara för tjejerna under helgen. Det ska bli otroligt skoj!

Hur förbereder ni er för en sådan här turnering?
– Vi spelar på mer eller mindre samma sätt i både Dam, JAS och DJ så tjejerna kan grunderna i spelet och besitter ett stort innebandykunnande. Vi körde enbart ett pass i måndags med lite extra fokus inför söndagen där tjejerna fick känna lite på formationer och special teams.

Vad tror ni om chanserna att gå vidare till ett nästa steg?
– Det är tre bra lag vi ställs emot. Både Lindome och Lindås har spelare i Allsvenskan som stärker upp vilket givetvis gör dem till favoriter. Gör vi bra prestationer och sliter hårt under de 40min matcherna spelas så är jag dock övertygad om att vi har bra möjligheter att slå samtliga lag.

DJ18-SM spelas alltså i tre steg. Första steget nu i helgen som är kvalrundan. Därefter går 2 lag från varje grupp vidare till regionsslutspelet. Därifrån går 1 lag vidare hela vägen till innebandyfesten.

Almåshallen A-hall söndag 9/12
11.30 Pixbo Wallenstam – FBC Lerum
13.30 Lindås IBK – FBC Lerum
18.30 FBC Lerum – Lindome IBK