Oredsson om omstarten i Allsvenskan

512
Foto: Christoffer Sturesson

Efter en tämligen intensiv jul- och nyårsledighet för vårt allsvenska lag kör nu vårsäsongen igång och efter en hemmamatchfattig höst blir det massor av innebandygodis i Rydsberg och Estrad nu under några månader. Först ut är matchen mot Strängnäs på söndag kl 16.00 i Rydsberg och vi har känt pulsen på nye coachen Fredrik Oredsson.

Hur känns det så här efter jul- och nyårshelgen när du kunnat reflektera lite efter den intensiva perioden innan jul?
Jag har väl i ärlighetens namn inte reflekterat så mycket. Jag förstår att det varit intensivt för klubben, men för min egen del var det bara att fatta ett beslut och sen var det skönt att komma rätt in i hetluften. Och att haka på var rätt beslut för min egen del då suget efter innebandy är fortsatt stort även efter köttbullar och julskinka! 
Det blev ju seger mot Fagerhult Habo efter en otrolig upphämtning i Rydsberg den 16:e dec. Hur har ni utnyttjat den energi som skapades där?
Segern mot Fagerhult gav väl framför allt ett väldigt bra avstamp till fortsättningen. Är själv ingen långnjutare, utan fokus ligger match för match och redan dagen efter segern mot Fagerhult flyttades fokus till Strängnäs. Men det är klart det är skönare att gnugga på taktiska moment med en seger i ryggen. 
Ni har utnyttjat alla dagar där spelarna funnits tillgängliga under helgerna. Hur har du disponerat tiden med ditt nya lag?
Oj. Vad ska man säga. Vi har försökt trycka in ett nytt grundspel och addera verktyg till Lerums sätt att spela innebandy på ett par träningar, som normalt sätt tar en hel säsong. Men truppen är lyhörd och jag tycker redan vi ser klara tendenser till att vi är en bit på väg. 
På söndag saknar du några av våra yngre spelare som representerar Västsvenska i distriktslags-SM i Gävle. Hur har du hanterat det?
Det är fantastiskt roligt att Ogge och Joel är så bra att de får representera Lerum i distriktslags-SM! Och det är inga konstigheter. Det är så som det är att jobba med en trupp.  Är någon borta av så får någon annan fylla på i den platsen som uppstår. Hoppas på stora framgångar i SM och att de tar med sig än mer energi och erfarenhet hem igen. 
Känner du att du fått en bra bild av vad du har att jobba med i truppen?
Jo, men det känner jag allt att jag börjar få. Sen kan det fortfarande bli aktuellt att spelare får spela på andra positioner än vad de är vana vid, men kvalité finns i truppen. Det handlar bara om att varje spelare ska få chans att prestera på sin maximala nivå. Och alla tränare värdesätter olika saker hos spelare vilket är helt naturligt. Men det gör också att det kan bli en nystart för vissa att faktiskt få visa att de är riktigt bra innebandyspelare. 
Nu väntar du en formstark tabelltvåa, Strängnäs, på söndag – ett lag som slog oss på sin hemmaplan med hela 6-0 i seriepremiären. Hur resonerar du inför den matchen?
Sjukt tråkiga svar. Men det är en match som vilken som helst. Finns ingen match som är avgjord på förhand, inte heller denna. Jag ska se till att vi är förberedda och göra allt för en maximal prestation. Vi ska vinna flertalet av matcherna som återstår för att hänga kvar i Allsvenskan, om det sker mot serietvåan eller ej är är mer av akademisk betydelse. 
Det något obalanserade spelschemat har ju inneburit få hemmamatcher på hösten men desto fler nu i vår. Vad innebär det för lagets förutsättningar?
Vi spelar om 3 poäng både hemma och borta, men det klart att Rydsberg är en härlig plats att vinna matcher på. Vet inte om alla andra lag uppskattar närheten till ribbstolar, lite grus i hörnen och en och annan bubbla i golvet. Men vi gör det! 
Fortfarande har vi inget besked från Svenska ang slutresultatet i Onyxmatchen. Hur påverkar det dig och laget?
Ingenting skulle jag säga. Kan tycka att det är oerhört märkligt av förbundet att ta bort poängen under pågående utredning. Men fördelen med det är att vi budgeterar bort dem tillsvidare, och när de kommer tillbaka på kontot så blir det som en bonus. 
Så till sist – vad tror du om matchen på söndag?
Jag hoppas verkligen att hemmapubliken sluter upp och skapar ett fantastiskt tryck igen. Det är faktiskt en förmån att äntligen få stå i båset och ha publiken med sig och inte mot mig vilket var brukligt tidigare. Så jag ska göra allt jag kan för att skapa energi och se till att laget vågar bjuda på show, och så hoppas att hallen blir proppfull som den borde vara. Det är endast tillsammans vi kan lösa detta. Vem vet, kanske till och med det berömda Camp FBC vill komma ner någon match under vårkanten och sätta än mer färg på tillvaron. Det enda jag kan säga om själva matchen är att det blir en bra fight i 60 minuter som är värd dubbla entrépengen. 

Serietabellen idag när FBC inte har de tre poängen från Onyxmatchen.