FBCs herrar var nära mot Strängnäs

462
Foto: Christoffer Sturesson. Kapten Anton Olofsson o Co var nära att sno poäng från Strängnäs.

FBC Lerum imponerar i ännu en allsvensk match när man är på vippen att norpa poäng från tabelltvåan Strängnäs men det blev till slut 5-6 (2-1, 1-3, 2-2) i en härlig fight där minst en poäng kunde gått till hemmalaget.

FBC startar mycket bra och ställer överraskande upp med två nygamla ansikten i backlinjen – Daniel Dahl och Anton Hansen. Eftersom FBC har ett par spelare borta för spela i SDF-SM behövs påfyllnad i spelartruppen. De båda ser ut som de inte gjort annat än spelat allsvensk innebandy under första perioden. Lerum har några riktigt fina lägen mot ett Strängnäs som vill ha tre poäng för att inte släppa iväg Warberg helt i toppen av serien.

Vid en tilltrasslad situation framför Wedlin i FBC-kassen hamnade till slut bollen hos Strängnäs Rasmus Larsson som rakade in 1-0 efter 10.15 med ex antal spelare liggande framför målet. Lerum känns dock starka idag – kanske stärkta av vissheten att i Rydsberg är man starka. Helt rättvist kvitterar FBC efter 16.24 efter riktigt snyggt spel som avslutades med att Pontus Persson helt frispelar Simon Bjerthin som kan dra in 1-1. Bara dryga halvminuten därefter fortsätter hemmalaget sin positiva trend och gör 2-1 efter bra förarbete av Martin Roos som fick in bollen till Eddie Nissen-Sandberg som precis framför mål tryckte in Lerums ledningsmål.

En överhuvudtaget mycket positiv första period till FBC Lerum som vinner skotten med 9-6 och definitivt är man helt jämn, om inte bättre än Strängnäs i detta skedet av matchen.

Andra perioden börjar med ett tidigt kvitteringsmål från Strängnäs som bjuds på en indianare i egen zon från FBC, tid 1.59. I anfallet innan hade FBC en fantastisk chans när man spelade bort strängnäsarna men den sista bollträffen saknades för ett 3-1-mål. Strängnäs har fortsatt lite flyt när deras tredje mål kommer till på ett skott som tyvärr styrs in av ett försvarsben när det gått drygt 5 minuter av andra. FBC studsar tillbaka snabbt och redan dryga minuten efter Strängnäs mål, 6.33, hittar Pontus Persson med en härlig långpass Fredrik Bäckman som rundar målvakten och gör 3-3.

Strängnäs tar ledningen igen efter 11.29 på ett snyggt backskott som är otagbart. FBC får en fin chans att kvittera när Simon Bjerthin dras ner vid sargen och en 5-minutersutvisning drabbar Strängnäs. Trots några farliga skott blir det ett rätt uddlöst powerplay tyvärr och uddamålsledning för bortalaget inför tredje perioden.

Lerum höll på att få en smakstart på tredje när Pontus Persson blev helt ren efter en kontring men backhanden slickade stolpen på fel sida. Det är fortsatt jämnt i matchen och Lerum står upp bra men får en utvisning efter 5.12 på en lite tveksam hands. Strängnäs är effektiva i sina powerplay och bara 15 sekunder därefter gör de 3-5 på en retur. Simon Bjerthin seglar förbi ett gäng svarta strängnäsare men skottet tar på målvaktens axel och ut. Nästa nästan osannolika chans går FBC förbi när Nissen-Sandbergs skott fastnar under målvakten och rinner utanför. Strängnäs har istället marginalerna med sig, och man måste ju samtidigt säga att de är ruggigt effektiva, när man i en svindlande kontring trycker in 3-6 efter 12.39.

FBC Lerum får utdelning till slut med det viktiga 6-4-målet efter 16.43 och det är Anton Rieden som är sist på bollen. Lerum har sedan ett utmärkt läge att komma än närmare när man får spela powerplay 17.07. Powerplayet blir mållöst trots att FBC tar ut Wedlin i mål men strax efter får Rydsbergspubliken se en delikatess när Anton Olofssons diagonalpass slås in på halvvolley av Fredrik Bäckman och det är 6-5 med 40 sekunder kvar. FBC Lerum får dock inte något mer mål men det är ändå ett mycket positivt spel och hängiven attityd som visas upp och vi hoppas detta bär långt under vårsäsongen som innehåller så många hemmamatcher. Märk väl att det är tabelltvåan FBC pressar och tidigare innan jul har FBC slagit både tabelltrean och tabellfyran. Motståndarna får se upp för Lerum som har allt att vinna. Hemmalaget vinner skottstatistiken med 27-19 (9-6, 7-9, 11-4)

Det är ett mycket starkt FBC Lerum där Fredrik Bäckman gör en fin insats tillsammans med många andra i hemmalaget. Även Daniel Dahl imponerar med sin rutin och spelförståelse tillsammans med Anton Hansen som också gör comeback.