Rasmus Larsson ny HJ-JAS-tränare nästa säsong

761

Det har tisslats och tasslats i hallen senaste veckorna och nu kan vi äntligen publicera – Rasmus Larsson är ny tränare för HJ-JAS nästkommande säsong. 1 maj startar han sitt tränarskap i FBC Lerum. Rasmus kommer närmast från Partille IBS där han varit aktiv i flertalet säsonger på juniorsidan. Rasmus brinner för individuell utveckling och älskar att se sina spelare ta nästa steg i sina karriärer. Andra innebandymeriterande uppdrag i närtid värda att nämna är exempelvis hans tränarskap för Västergötlands distriktslag och att han driver den uppskattade bloggen JAS-bloggen.

Vem är du? Privat och innebandymässigt?
 – Jag är 27 år och från Lidköping, boende med sambo och snart vår dotter som väntas komma kring midsommar. Jobbar som elevassistent och har självklart ett stort innebandyintresse sedan många år tillbaka. Hade en något begränsad spelarkarriär vilket i slutet innebar spel på division 3 nivå. Har istället ägnat mig åt tränarkarriären, jobbat på NIU och ansvarat för distriktslag med mera.  Har alltid haft som mål att vinna ett SM i någon form på ungdomssidan och har därmed tackat nej till erbjudande på både SSL-nivå och Allsvenskan då målet kvarstår, vilket jag hoppas kunna uppnå i Lerum.
Vad är det som lockar med FBC Lerum?
 – Det helhetspaketet man väljer att plocka fram, där man genomför en föryngring och ett nytänk som känns spännande och som jag tror fullt ut på. Det finns såpass mycket råtalang i många av spelarna och få vara med och jobba med det är klart intressant, samt att kunna utmana om platser långt fram i turneringarna. Man har uttalat att man vill spela en innebandy med mycket possession, vilket är något jag förespråkat länge och verkligen gillar.
Nämn tre saker du tycker är nycklar i ditt ledarskap. 
 – Noggrannhet – Gillar inte att lämna något åt slumpen oavsett moment, planering eller förberedelse. Jag gillar att ha kontroll på läget.
Passion – Jag gör inget halvhjärtat och har under matcher lätt att gå upp i både puls och röst då det är mitt sätt att försöka bidra med energi. Några av dem vet detta sedan tidigare.
Intresse och taktiskt kunnande – Jag är långt ifrån fullärd rent taktiskt och har knappt gått en ledarutbildning. Men med intresse i det man gör så lär man sig alltid nytt, ny input och nya tankar som man kan försöka få med i spelet. Att titta och fråga mycket kommer man långt på vilket gör att jag anser att mitt taktiska kunnande ändå växer allt eftersom.
Killarna i JAS – vad kan de förvänta sig nästa år?
 – Att vi ska bygga vidare på det som Anton med stab redan gjort så bra i år. Att försöka hitta ännu fler moment att utveckla, att inte vara nöjda helt enkelt då det ligger mycket i det när man redan uppnått bra resultat. De kommer få en ledare som har en förmåga att prata extremt fort, men som vill väldigt mycket och som älskar att vinna mest av allt.
Vad kan publiken förvänta sig? 
 – Att vi ska fortsätta bjuda på en härlig innebandy med mycket boll, mycket fart och förhoppningsvis en del sköna kombinationer. Juniorinnebandy när den är som bäst! När det finns såpass mycket boll i spelarna och en kreativitet, så ska den inte begränsas helt och hållet heller. Och att vi ska vinna matcher såklart.
Sista kvalmatchen innan innebandyfesten på lördag. Vad tror du om matchen?
 – Växjö kommer bjuda på tuffare motstånd än Warberg, det är klart säkert. Kan man fortsätta och våga spela innebandy där Växjö kanske har fysiken till sin fördel, så kan mycket ändå vara vunnet. Kan Victor Johansson sprida lite av sin oräddhet att i vissa närkamper i princip riskera livet så kommer laget stå upp bra ändå. Växjö har många 00:er som har sin sista chans att spela Festen på hemmaplan och lär vara duktigt taggade. Men spelet med boll, noggrannheten och kylan i rätt lägen blir avgörande. Jag ser fram emot att få se Noah Johansson i ”Colling-fickan”, att se Marcus Burman sleva iväg en långpastej som leder till en assist, att se Tim Svan runda sin back som han vore en kon, att Elias Fischer fortsätter missa sina skott som istället blir perfekta assister och att Joel Ekström är hetare än vanligt.