Hugo är vår nye damtränare!

447

Så äntligen kan FBC Lerum presentera och välkomna klubbens nye damtränare för div 1-laget. Det nya namnet är Peter ”Hugo” Hugosson, en tämligen välmeriterad innebandyprofil och tränare!

Vid gårdagens träning fick laget bekanta sig med Hugo och nu väntar några träningar innan Hugo står i båset då damerna spelar Björnslaget sista helgen i augusti.

Men vem är Hugo då? Jo, här är lite korta fakta till att börja med:

  • Ålder: 47
  • Bor: Kärra
  • Familj: Fru, 2 kids och två vovvar
  • Jobbar med: Profilkläder på Sandryds
  • Hobby förutom innebandy: Hundarna och Hockey

Kan du beskriva din innebandykarriär som aktiv spelare?

Jag började spela innebandy när jag var 14 år – alltså i mer än 30 år – och jag har spelat på flera olika nivåer, bl a Backadalen i div 1 och Kungarna i div 4.

Tränarkarriär då?

Jag har mestadels tränat herrlag och då i klubbarna Stenungsund, Marstrand, Zenith och Backadalen. Sen tre säsonger tillbaka har det varit daminnebandy med JAS-tjejerna i Backadalen/Zenith och förra säsongen även Backadalens damlag.

Hur resonerade du när du fick frågan om att ta huvudtränarrollen i FBC Lerum?

Initialt tvekade jag lite men efter mötena och samtalen med Mattis och till sist ett besök på en av tjejerna träningar så kände jag att det här var en rolig utmaning.

Hur ser du på damettan kommande säsong?

Det kommer att bli ett riktigt getingbo och många lag kommer att vara sugna på och vill slåss om kvalplatserna. Jag tror att Lindås och Stenungsund som lyfts upp från div 2 kommer att hävda sig bra. Pixbos unga tjejer har blivit ett år äldre. Floda har värvat in seriens två bästa poängmakare. Backadalen vill spela ett kval igen. Partille såg jag nu i veckan mot allsvenska Lindås och där stod de upp väldigt bra. Burås med sin rutin kommer att ta många poäng. Zenith gör sin andra säsong i div 1 med mer rutin….ja, du ser att listan på tuffa konkurrenter kan göras lång.

Kan du redan nu ge dina tankar om FBC Lerums chanser?

Såklart att säga något så här tidigt men får vi in ett nytt spelsystem och om alla håller sig friska så ska vi klart vara på övre halvan. Men som jag nämnde i förra frågan så är det många om fighten om topplaceringarna.

Vår sportchef inom damsektionen Mattias Flodén är mycket nöjd och glad när han sammanfattar värvningen av Hugo:

”Christoffer Sturesson har gjort ett fint arbete med vårt damlag under tre års tid och när han själv valde att avsluta sitt uppdrag så påbörjades den svåra processen att hitta en kompetent tränare. Nu när vi fått klart med Peter Hugosson som ny huvudtränare så har en riktigt go känsla infunnit sig.

I Hugo får vi en härlig person som är enkel att ha att göra med. Med sitt ledarskap hittar han en bra balans mellan tydlighet, motivation, öppenhet och trivsel. Det är en erfaren tränare med mycket kunskap vi får in, vilket är viktigt för vår relativt unga trupp.

Sportgruppen och Hugo matchar varandra väl vad gäller synen på verksamhetsinnehåll, tankar kring lagbygget och målsättning. Att han känner till serien utan och innan är också ett plus. Vi har hittat en huvudtränare som tillsammans övriga staben kommer leda laget framåt, det känns tryggt och bra!