Ludwig Bengtsson signad som assisterande tränare i Herrlaget

602

Sista pusselbiten för herrsektionens tränartrojka är nu på plats. Det är ingen mindre än Ludwig Bengtsson som fyller platsen som assisterande tränare för herrlaget och som kampera ihop med Anton Olofsson på träningar och i båset. Bengtsson har ett dussintal års tränarerfarenhet och kommer närmast från Träslövsläge IF.

Välkommen till Lerum! Klassisk sportfråga: Hur känns det?

– Stort tack. Det känns väldigt bra. Med tanke på hur det slutade för vår del i Träslövsläge IF med att vi inte fick möjligheten att gå in i Division 1 spel så är jag lättad och glad över att ha fått den här chansen.

Beskriv lite: Vem är du och vad är din innebandybakgrund?

– Jag är 27 år gammal och bor i Varberg. Till vardags försäljningschef på Carlsberg Sveriges innesäljsavdelning i Falkenberg.

Min innebandybakgrund är att jag insåg ganska tidigt att huvudet ville mer än kroppen och tog ett tidigt beslut att satsa på att bli tränare i sporten jag älskar. Har tränat lag sedan jag var 15 år gammal i Warberg med allt från ungdom, junior till senior på både dam och herrsidan. Mitt första riktiga seniortränaruppdrag var i Tvååkers innebandyklubb där jag hade hand om deras damlag som skulle tillbaka till Division 1 (idag allsvenskan). Vi tog oss till två positiva kval men hade inte det där lilla sista för att gå hela vägen. Sedan blev jag åter en del av Warbergs farmarlag och fick tillsammans med Jonathan Håkansson vara med på resan att ta laget upp till Division 1 där man idag etablerat sig. Mitt senaste projekt var att Träslövsläge IF där vi hade som vision att bygga en trappa från knatte, ungdom, junior till senior på herrsidan. Vi lyckades ta oss till Division 1 och det viktiga ”sista” året innan våra 04:or kopplas samman till senior väntade. Tyvärr tvingade interna omständigheter i truppen oss att så sent som för tre veckor sedan dra oss ur.

Vad är det som känns spännande med årets herrlag i Lerum?

– Det som är spännande med FBC är formbarheten och den ungdomliga entusiasmen som genomsyrar laget. Krydda det med en ruggigt stark organisation i föreningen och även runt laget. Så här bra förutsättningar för att utvecklas har jag aldrig haft förmånen att få ta del av och det gjorde att valet blev enkelt till slut.

Hur mycket har du hunnit sätta sig in i spelidé, mål och visioner?

– Jag har pratat med Anton och Magnus lite lätt kring det och har en klar uppfattning kring de delarna. Jag kommer gå in med väldigt öppna ögon till en början för att kunna få en så bra bild av FBC som möjligt. Det finns en tydlig riktning och framåtanda i gruppen och det är något jag vill vara en del av.-

Vilka förhoppningar har du på ditt uppdrag?

– Främst att jag får utvecklas och möjlighet att specialisera mig mot delar jag är nyfiken på. Sedan att få arbeta med Anton och övriga staben som har imponerat stort på mig i sitt sätt att arbeta av det jag sett. Sedan så klart att få bygga vidare på mitt ledarskap med spelare som brinner för uppgiften.

Tankar om Arenan?

– Ur funktionell synpunkt vad gäller yta för idrottande och skolverksamhet så är arenan kanon. Nu har jag inte tagit del av arenan i sin helhet mer än som publik. Ur evenemangssynpunkt så kommer det krävas att föreningarna får sätta sin profil på arenan med allt från textilier, tryckt material med mera för att skapa en bättre inramning än den man fick i söndags när Malmö FBC gästade. Det kommer att gå att skapa en jäkla fest där med om man inte är så fyrkantig och stör sig på en sak som ”det är för mycket linjer här”. Vi måste lyfta blicken och se vad vi kan göra för att skapa VÅR arena.