Tre komfortabla poäng i veckoomgången

292
Pontus Persson stod för hela sex mål i matchen. Foto: Christoffer Sturesson

Segertåget rullar vidare från Kungälv när Lerum återvänder hem med tre nya poäng efter en stabil seger med 2-12 mot Romelanda.

Under de inledande tio minuterna så stod Romelanda upp med ett kompakt och fysiskt försvarsspel där Lerum hade svårt att hitta några avslut. Romelanda stack upp i giftiga omställningar och var i inledningen närmast det första målet i matchen. Sedan tog Lerum tag i taktpinnen och Pontus Persson stod för ett hattrick när han såg till att Lerum ledde med 0-3 i paus.

Andraperioden hann knappt börja innan Ludvig Gustafsson satt 0-4 efter en fin frislagsvariant där Bäckman hittar ”Ludde” med en lång diagonalpassning. Lerum malde på och Tim Svan kunde efter sju minuter dra in 0-5 på halvvolley i slottet innan Romelanda reducerade till 1-5. Robin Pagoldh räddade sedan en straff innan Lerum gjorde ytterligare två mål och hade ledningen med 1-7 inför den avslutande perioden. Flera av Lerums mål kom via fina kombinationer och bra framspelningar.

I den avslutande perioden så rann Lerum sakta ifrån sina motståndare. Pontus Persson avslutade gästernas målskytte för dagen när han satte sitt sjätte mål för kvällen till 1-12, drygt tolv minuter in i perioden. Romelanda satte sedan en reducering till slutresultatet 2-12.

I slutet av matchen blev det lite irriterat med utvisningar åt båda håll där Robin Strömberg åkte på en rejäl tryckare. Han reste sig och spelade sedan vidare. Pontus Persson stod för sex mål och Fredrik Bäckman som stod för 1 mål och 5 assist blev utnämnd till matchens lirare.
– Skönt att vi får med oss tre poäng hem och att ingen spelare skadade sig i slutet, kommenterade huvudtränare Anton Olofsson efter matchen.

Det är ett intensivt matchande för Lerum just nu när man redan på lördag spelar hemmamatch igen när kvalplatsjagande Stenungsunds IBK gästar Lerums Arena kl16.00

Matchinfo
Tabell